Wednesday, April 8, 2009

Doodle Stitch


Assalamualaikum..

Hari ini ummi tak dapat nak buat entry pagi2..sebab project stitching yg tak siap2...byk sgt distraction setiap kali ummi nak pegang jarum dan benang...so this morning ummi siapkan cepat2 apa yg patut pastu terus start...tu pun tak siap lagi huhu..


Sebenarnya ummi buat stitch ni pd peasant blouse (I've got tutorial from Maya) nak bagi pd anak sedara yg berusia 3 bln when I go back to my hometown this weekend. Lama dah tak balik nearly 5 months..

Tapi so many things to do before balik kg... :O

Sikit je lagi.. siap part wording tu dah boleh jahit. Jahit pun simple jer.. Since pattern dia besar sket dan utk mengelakkan rashes maklumlah kulit baby so nanti ummi have to jahit double layer.. dah siap stitch bear tu baru terpikir kena buat double layer..next time ummi kena buat kecik sket and maybe bawah2 sket.. pattern tu ummi dapat from andrea zuill

No comments: