Wednesday, July 15, 2009

Umair in Tradisional Jawa Costume

Assalamualaikum..

Yesterday ummi jahit pakaian ni for Umair. Costume ni dipakai oleh penari kuda kepang dan merupakan salah satu daripada pakaian tradisi masyarakat Jawa. Memandangkan Umair memang berketurunan Jawa, so ummi decided Umair should wear this pada hari contest (pertandingan pakaian tradisional) tu nanti. So maybe ada chances untuk menang hehe hoping jer..

Ummi cuba juga cari deskripsi pasal pakaian ni di internet, unfortunately takder info lansung. But alhamdulillah waktu muda2 dulu ayah was kuda kepang dancer. So he knows how to dress Umair later especially bab ikatan kain dipinggang. So gambar ni untuk tatapan exclusive kawan-kawan Umair. Dress rehearsal before the actual contest this Saturday. So kawan-kawan doakan Umair menang yer..

So ini dia 3 Jawa Rangers ummi.

Gambar posing Umair. Ummi ader gak ajar simple moves. Saja nak tambat hati judges nanti.


Moustoffa pun nak gak posing. Baju ni sepasang jer ummi buat, so after abang try out Apa pun nak gak. He asking me to make one for him :p .



Gambar last of course si comel Ghazi. Comel tak saya? Wearing belangkon on his head.

No comments: