Thursday, August 27, 2009

Kisah Umair dan Puasa...

Assalamualaikum...

Semenjak dua menjak ummi jarang sgt dapat update entry baru..kerana sibuk siapkan tempahan ataupun mungkin sebab takder cerita yang nak diupdate..

Okaylah entry nih pasal Umair..He is 5 years old and 4 months..Hari kedua kami sahur (owh..ari pertama tak bangun sahur sebab tak sedar) till now dia tak miss sahur..tapi day 2 and 3 dia dapat bertahan utk setengah hari jer...dalam pukul 11am dia dah start cakap lapar..

But alhamdulillah yesterday Umair posa abis...afternoon tu ummi terlupa dan terbagi dia makan ubat demam 5 ml so sebab perut dia kosong so ummi suruh dia abis susu ghazi adalah dlm 3ml (itu jer yg masuk perut dia sampailah waktu berbuka..For me alhamdulillah one great achievement..

Semalam boleh dikatakan penat jugalah for him..biasanya duk kat rumah jer..tapi yesterday we had to go out..pergi atm..not one but two places..then pergi klinik cause Moustoffa is sick..dekat 2 jam kat luar..tapi pelik leh tahan pulak dia..

So kawan-kawan..doakan Umair dapat tahan posa lagi yer...


Umair dapat hadiah..Muka pun cam muka baby lagi...

Adik dan abang...


Gambar ni gambar last year waktu sukan sekolah Umair..Bila ummi tgk gambar2 lama anak2 ummi..kadang rasa macam cepat benar anak-anak ni membesar..but alhamdulillah ummi dapat opportunity to not to work...stay at home raise my children...and segala perkembangan anak-anak ummi dapat lihat 24 hrs everyday...Every first moves dan semua yg pertama ummi yang ajar..so ummi bersyukur..semoga anak2 ummi jadi anak yang soleh dan hafiz..

No comments: