Sunday, August 30, 2009

Percubaan men'crochet'

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua...pagi nih after sahur , lepas solat, lepas cuci toilet ^_^ ...ummi baring sat...tapi dalam kepala asyik teringat nak baut bunga crochet ...tutorialnya dah lama ummi save kan... nak tido pun tak bleh sebab asyik teringat nak crochet jer..ni antara wish list ummi.. so ummi bangun cubalah nak print..lah ada prob pulak nak printing asyik error jer..try trouble shoot pun tak leh gak kena tunggu my expert tolong fix kan...

So nekad gak nak belajar buat bunga crochet nih so ummi pun ngadap ler laptop monitor tuh...Hehe cuma tau buat single crochet dah nak buat bunga..so cuma inilah yang jadi...but I am not giving up...nanti kalo dah berjaya ummi for sure will war-war kan di sini..

Ni picture bunga yang tak rupa bunga...pakai barang2 yang dah 2-3 tahun ada dlm simpanan..jarum kait tu main taram jer..bila dah belit2 tu terlupa lak dah berapa kali belit...lately I am very pelupa...dah tua kan..then bila nak tarik benang tu keluar from all the loops baca bismillah byk2 kali ^_^ why?? Hehe sebab bila dia termiss satu loops ahh that's it..




Okaylah kena latih lagi...







See I can only do 3 petals..nak buat petal seterusnya tak boleh sebab stitch tgh kaler coklat tu dah terburai...

1 comment:

Mummy Dhiacoco said...

Hi ummi,TQ for visiting Pinkyfrogshop. Ummi, bunga tu, yg tengah coklat tu ummi buat bulatan dulu. Pastu yg tepi2 bunga (green tu ummi buat 1 sC, 3 DC, 1Sc,dan ulang. Sampai dpt 5k elopak. Senang nanti ummi copy pinkyfrogshop banner.Then Give me address umah then pinkyfrog akan bg free gift (bunga kecik) so nanti ummi tengok cth dr bunga tu yek. OK..enjoy crochetting yek crochetmate.