Monday, September 7, 2009

My New Masterpiece...

Assalamualaikum....

Ummi amik kesempatan cuti amik order nih dengan melakukan xtvt yang termasuk dlm wish list ummi...which I could not be able to do it bila tgh sibuk buat case...

So yang terbaru nih adalah dress for my niece..remember ummi pernah buat kan her peasant blouse.. so since ummi pun ader lagi xtra kain so I made her this dress. Inspired by Girly Dress made by Jennifer Casa. Tasha is 9 months old ... but she is a big size ... minta2 lah boleh pakai...terpaksa ukur pakai baju Ghazi and agak2 jer..

Siap baju nih ummi cuba kan kat Ghazi tak boleh masuk pulak..so kenalah buka balik dekat part shoulder tu and tambah button..


From my experience yang tak seberapa ni, rasanya lebih byk option jahit baju for girl then boys...and lebih senang..

Ummi sempat juga jahitkan short DIY for my boys...cari t-shirt2 lama ayah..dapatlah 3 helai..

Anyway nilah bajunya...

Maaf kualiti gambar tak cantik ... amik gambar dengan kipas on so gerak2 ler baju tu...


With button...

No comments: