Friday, September 4, 2009

Scallop Piping and My New Blouse

Assalamualaikum...

Pagi Jumaat yang indah dan barakah... Alhamdulillah tak hujan seperti minggu lepas...

Okay ummi nak update pasal scallop piping... waktu ummi blog hopping..terjumpa satu blog ajar cara buat scallop piping... cantik lagi bila kita jahit kat baju budak2.. so ummi pun menerai ler... nak dapatkan wave yang cantik amik masa juga..sebab kena adjust length, width n tension jahitan tu..nilah hasilnya...harus diperbaiki lagi ..


Dan dalam masa 2 hari nih ummi mengerjakan baju blouse nih..untuk dipakai di rumah mentua.. yelah kat rumah mentua ada ipar duai, sedara mara.....biasanya rumah mak sendiri ummi boleh pakai t-shirt sebab sume mahram ummi..tapi kali ni balik rumah mak sendiri pun tak leh pakai t-shirt ..maklumlah musim raya..berpeluh ummi nak pakai baju berlapis2 nanti..kalo ada tetamu datang...Untuk info ummi tak buat baju raya tahun nih ^_^ ... nak budget pun ada nak jimat pun yer jugak...Okay ni dia blouse nyer..baju besar sebab orang nyer pun besar..kalo tak besar mana pun...ummi memang suka pakai baju besar2...hehehe conpius tak...


Baju ni ummi buat pakai japanesse cotton..kalo ummi tak tambah stripe tu harus orang nampak cam baju kurung kedah jer...so kenalah tambah sket untuk naikkan seri sket.. mungkin boleh pakai buat jalan jugak kot baju nih ^_^

No comments: