Sunday, October 25, 2009

Fried Sandwich Rolls

Assalamualaikum..

Nari citer pasal masakanlah yer...boring juga kalo hari2 citer pasal craft...so pagi ni ummi sempat buat fried sandwich rolls...Credit goes to Cik Mimi n Acik Nadia..coz they taught me how to cook this snack..Buat nyer senang jer...roll roti sampai dia nipis betul...then stuff ngan inti sardin or apa saja u like..then gulung..tak payah celup telur so dah untung kat sini kan..boleh guna tepung untuk gamkan rolls ni..then deep fry dengan api yg kuat..bila kuning angkat dan toskan...

Okay..Selamat Mencuba


Credit goes to ayah for this beautiful picture..Thank you laling.. ^_^

6 comments:

Wan Anis Sorfina said...

cedapnyaaaaa... lapo laaa plak!

Ummi-Izah said...

hehe senang jer buatnya wan..

umma-ali said...

aslm,nak tanya, tepung nak gamkan tu bwt cmne, cam pastri ke cam tepung nak bwt cucur?alahai org tak pandai masak ni...pastu tutup semua ke sanwic tu atau gulung je? nmpk mudah n cpt dimasak sedap dimakan...mcm lagu iklan maggi mee. bidan terjun mcm i ni mmg layak betul bljr benda2 mudah ni... selalu kna hon je lmbat siap breakfast!hehe...

izat said...

Salam, sedap tuh..sardin nya masak dulu yek..he he ni lagi teruk dr kak umma-ali.
Pssst..check emel, saya dah bls komen dlm u punya emel:)

Ibtisamfarah said...

salam Ummi..waa..kuih tu nampak sedap..tp ditambah lagi dgn kepandaian amik gambar tu lagiiii sedappp..hehe...

Ummi-Izah said...

salam...hehe puan izat..saya lebih suka sardin tu dimasak dulu...tapi ada gak yg saya tak masak tapi tu jenis sardin roll yg saya tak gelekkan rotinya dulu..ikut suka kot ^_^...to ibtisam tengkiu sebab sudi singgah...hehe yg amik gambar tu bukan saya tapi cik abang saya...ni antara experiment photography dialah dan alang2 dia dah amik gambar saya pun buatlah posting psl rolls nih heehehehe...