Thursday, October 1, 2009

Mari Kita Berkraf....

Assalamualaikum....


Yer...seperti tajuk diatas...mari kita berkraf...tapi this time kraf melalui masakan...Masak pun kena ada kreativiti juga kan...Okay siapa yang masak...em...tentulah bukan Ummi...then who??.... Siapa lagi kalau bukan Chef Ayah...

Masak apa...?? Hehe bukan lauk pauk...masakan yang simple sesuwai untuk anak-anak...dan juga kita orang dewasa...POPCORN....

Kos nyer murah, mudah dan very the simple...sepeket jagung tu ayah beli kat Giant tak sampai RM3.... Satu peket tu pun boleh buat sampai 4 kali... sekali buat dapat 2 mangkuk aiskrim yang besar...

Sebenarnya yang ni kali ke 3 ayah buat...first kat Muar..tak jadi sepeket buang dalam tong sampah sebab hangit...yg ni pakai resepi ingat-ingat lupa...yang kedua popcorn jadi tapi waktu nak coat dengan karamel terhangit sket...and lastly nilah yang paling best...makan pun laju jer...so sapa2 yang teringin nak cuba boleh klik sini untuk resepinya. http://noorsha.blogspot.com/2009/05/homemade-popcorn.html

Mari-mari jemput makan...umminyer dah tinggal 2-3 ketul jer.. ^_^

No comments: