Monday, November 23, 2009

Konvokesyen Tadika Islam Al Fathonah 2009

Assalamualaikum...

Tamatlah sudah sessi pembelajaran tahun 2009. Pada hari Ahad lepas ummi sekeluarga telah menghadiri majlis konvokesyen untuk 2 orang anak kesayangan ummi iaitu Umair & Moustoffa.. Ni sebahagian dari gambar yang diambil ayah waktu majlis berlansung...

Ni persembahan dari Umair, Moustoffa dan rakan2 sekolah. Nyanyi lagu assalamualaikum ibu ayah.

I've written their names so that Umair n Moustoffa can remember their friends..sekarang ni zaman fb leh carik kawan2 sekolah besok zaman dia orang tak taulah canggih mana lagi..


Dua sahabat kusyuk menyanyi sampai lalat pun leh masuk dalam mulut..


Umair dan hadiahnya...Dapat 2nd place...alhamdulillah try your best lagi nanti yer kat sekolah baru plak...



Moustoffa dapat hadiah cenderahati dan sijil...Congratulations sayang. Ada peningkatan from 10th place ke 7th place..



Persembahan dikir barat from some of their friends...



Ni persembahan dari sekolah tadika lain...Majlis ni sebenarnya gabungan 2 sekolah.. In the picture is adik Rabiatul Adawiyah. She has been awarded as pelajar terbaik for her school..

To teachers, Cikgu Ina, Cikgu Effa and Ummi Jun (principals) thank you for teaching, guiding and being patience to my sons throughout the year.

If I offend you, please forgive me and please consider it as constructive criticism for better achievement in the near future. Insya Allah till we meet again.

3 comments:

nor64 said...

askm ummi.slm kenal.1st terjah blog u ni..niceblog..kak nak tnya ummi guna kamera jenis apa ya gambar smooth je..closeupnya pun ctkk..akak sdg mencari2 kamera digital..kamera lama dah uzurrr..

Ummi-Izah said...

waalaikumussalam..

yang gambar cantik tu mostly tangkap pakai dslr sony a200. Photographernyer hubby saya. Kalo akak nak beli dslr sony nyer body yg paling murah but lens dia mahal sket.. kalo dslr yg lain body mahal sampai RM4000 ke atas but lens nyer murah sket compared to sony.. but sony ni good for beginner.. pakai dslr canggih pun kak kalo function pun tak reti baik tak payah pakai dslr mahal.. ni seposen thought from my hubbylah according to his experience.

Ummi-Izah said...

kebanyakkan orang kalau nak beli dslr mesti pilih either canon or nikon sebabnya brand ni adalah dslr pelopor dalam bidang photography .. tu sebab byk org rekomen 2 brand nih jer..but tak bermakna junior2 nih tak bagus... now sony tgh bersaing dgn these 2 brands and r&d dia org pun cepat...terbaru nak kuarkan lens yg dibuat dari plastik so boleh jual ngan harga lebih murah..but akak boleh buat research kat forum2 photography if u want too..