Wednesday, December 9, 2009

Multipurpose Zippered Felt Pouch as a Free Gift

Assalamualaikum...

Lama juga rasanya tak masukkan entry craft..Ok lets do it today...Alhamdulillah finally I'm done with Kak Linda's order amik masa juga nak siap 5+1 case nih..


Well Kak Linda give her trust to me to design apa2 saja as long as it's cute and pretty..and since she is a very busy mama I could not send the draft to her, so everything is up to me..

Challenging juga sebab ummi takut nanti dah design my customer tak suka plak....then fikir punya fikir I decided to use cupcake as my image..dah kuarkan dlm sneak peek sebelum ni...Case nih 4 for girls and 1 for boys..ummi rasa girls nih sumer adik beradik sebab nama cam dekat2 sama jer..so ummi decided to use the same image just change the colors and embelishment...senang nanti tak gaduh2..

For Athira and Amira...


For Ardini and Alissa...


And as for Yusry pula for the first time ummi use sewing machine to sew the applique...and outcome nyer...hai ummi suka sangat...Dah lama ummi nak cuba jahit applique pakai mesin cuma tak berani sebab mostly details kecik2...but since this one is quite big and straight so I took this opportunity to practice it..For this design ummi sell it for RM20.00. The rest are around RM18-RM19 depends on the design and embellishment.


Last but not least STAR of the day is my first multipurpose felt pouch..dijahit menggunakan mesin. So jahitannya adalah lebih kukuh dan kuat. Tapi applique tu hand sewn. Ummi juga jahit zip...nampak cam common sangat tapi ummi rasa zip lebih praktikal..In future maybe ummi pakai button ker snap ker tgklah cam mana...Since tujuan utama pouch ni adalah untuk isi handphone so ummi design something which is related to hp..and I am so proud of it.. So this pouch value of RM10.00 now belongs to Kak Linda for purchasing more than RM80.00. Thanks a lot for patiently waiting and buying from me..


Packed and stacked up..and on the way to it's owner..

4 comments:

Yati said...

Ummi-Izah,
comel semua pencil cases tu. Good job!
Btw, Yati klik add nuffnang Ummi. :)

Ummi-Izah said...

ok thanks yati..i'll do urs nanti

Ibtisamfarah said...

Salam Ummi..saya ada reply comment ummi tu..saya takblh tido mlm td fikir..huhu..kalo tak salah saya ummi takletak comment kat giveaway post tu..that's why saya tatau ummi pun join..takleh trace..comment notification email pun tadek...uwaa..saya isau ni..takpe2 next time saya host lg giveaway ek..maafkan saya.

Ummi-Izah said...

takperlah giveaway jer...no worries yer..salah ummi gak excited posting kat blog sendiri tapi tak bg tau kat komen...