Sunday, December 6, 2009

Train Adventure .... Rawang-KL Sentral-Rawang

Assalamualaikum..

Yesterday we went out to KL but yg adventure nyer kami naik komuter..biasanya naik keta jer...Well adventure nih lebih pada anak2 sebab kami waktu muda2 memang dah biasa naik komuter...Komuter and LRT dah jadi pengangkutan harian for me when I was working at KL 6 years back..

Actually kami nak pergi KL Sentral to buy train tickets sebab ummi dan anak2 akan bercuti di Muar selama seminggu... cadangnya nak naik bas...but then ayah suggest we all naik train...so we off to KL Sentral via komuter .... Seronoknyer anak2...yelah they all ni peminat train... Chuggington..Choo Choo Soul...apa sajalah...

Perjalanan dari Rawang ke KL Sentral amik masa about 45 min...alhamdulillah waktu tu takder putus bekalan ker..stranded kat mana2 ke...if happen aduih hai...

Excited... sumer tengok door closed sebab ader bunyi...

Ghazi waving at ayah...


Apa yang kelakar sangat sampai Ghazi gelak segitu sekali...


Ayah tgh snap gambar LRT...

Ummi n anak2 from far away...

Tiket nak balik Muar via Segamat..


4 keping tiket ... for us..

3 comments:

Ibtisamfarah said...

bestnya jalan2..ehehe...ummi, have a look, ada heavy canvas cotton on sale!

ahlia azharjaafar said...

cuti2 sek ni..best gak bw ank2 g jln2 naik train ni kan? xlah sesak sgt. Kalo hari keje tu..masyaAllah cam sardin..hhehe
segonok nye tgk ank2 awk..excited bebenor..hehe

Ummi-Izah said...

assalamualaikum..farah ok nanti akak gi jengok...

to ahliah azharjaafar..terima kasih sudi singgah saya selalu gak masuk blog suami anda baca entry2nyer disana..