Friday, December 18, 2009

Salam Maal Hijrah dan Selamat Hari Lahir Sayang..

Assalamualaikum..

Hari ini kita sudah beralih ke tahun baru...semoga apa yang berlaku pada tahun lepas menjadi asbab kepada kita untuk lebih berjaya pada tahun baru...Berjaya di Akhirat dan dunia..

Dan kebetulan hari lahir ayah jatuh pada hari yang sama ummi dan anak2 juga ingin mengucapkan Selamat Hari Lahir...Semoga Allah Memberkatimu dan Merahmatimu sentiasa...Sebenarnya hajat hati nak buat satu scrap card utk ayah tapi disebabkan ummi sibuk sangat minggu nih nak siapkan case sebelum balik kg so tak sempat buat...hanya sempat buat digital card jer..Ummi dah hanta kad kt fb cek yer nanti dear.... ^_^




Buat kawan2...esok ummi akan pulang ke kampung selama seminggu naik keretapi ... So insya allah ummi akan update story once dah balik sini yer...Pray for my safe journey...thanks

Wednesday, December 9, 2009

Multipurpose Zippered Felt Pouch as a Free Gift

Assalamualaikum...

Lama juga rasanya tak masukkan entry craft..Ok lets do it today...Alhamdulillah finally I'm done with Kak Linda's order amik masa juga nak siap 5+1 case nih..


Well Kak Linda give her trust to me to design apa2 saja as long as it's cute and pretty..and since she is a very busy mama I could not send the draft to her, so everything is up to me..

Challenging juga sebab ummi takut nanti dah design my customer tak suka plak....then fikir punya fikir I decided to use cupcake as my image..dah kuarkan dlm sneak peek sebelum ni...Case nih 4 for girls and 1 for boys..ummi rasa girls nih sumer adik beradik sebab nama cam dekat2 sama jer..so ummi decided to use the same image just change the colors and embelishment...senang nanti tak gaduh2..

For Athira and Amira...


For Ardini and Alissa...


And as for Yusry pula for the first time ummi use sewing machine to sew the applique...and outcome nyer...hai ummi suka sangat...Dah lama ummi nak cuba jahit applique pakai mesin cuma tak berani sebab mostly details kecik2...but since this one is quite big and straight so I took this opportunity to practice it..For this design ummi sell it for RM20.00. The rest are around RM18-RM19 depends on the design and embellishment.


Last but not least STAR of the day is my first multipurpose felt pouch..dijahit menggunakan mesin. So jahitannya adalah lebih kukuh dan kuat. Tapi applique tu hand sewn. Ummi juga jahit zip...nampak cam common sangat tapi ummi rasa zip lebih praktikal..In future maybe ummi pakai button ker snap ker tgklah cam mana...Since tujuan utama pouch ni adalah untuk isi handphone so ummi design something which is related to hp..and I am so proud of it.. So this pouch value of RM10.00 now belongs to Kak Linda for purchasing more than RM80.00. Thanks a lot for patiently waiting and buying from me..


Packed and stacked up..and on the way to it's owner..

Sunday, December 6, 2009

Train Adventure .... Rawang-KL Sentral-Rawang

Assalamualaikum..

Yesterday we went out to KL but yg adventure nyer kami naik komuter..biasanya naik keta jer...Well adventure nih lebih pada anak2 sebab kami waktu muda2 memang dah biasa naik komuter...Komuter and LRT dah jadi pengangkutan harian for me when I was working at KL 6 years back..

Actually kami nak pergi KL Sentral to buy train tickets sebab ummi dan anak2 akan bercuti di Muar selama seminggu... cadangnya nak naik bas...but then ayah suggest we all naik train...so we off to KL Sentral via komuter .... Seronoknyer anak2...yelah they all ni peminat train... Chuggington..Choo Choo Soul...apa sajalah...

Perjalanan dari Rawang ke KL Sentral amik masa about 45 min...alhamdulillah waktu tu takder putus bekalan ker..stranded kat mana2 ke...if happen aduih hai...

Excited... sumer tengok door closed sebab ader bunyi...

Ghazi waving at ayah...


Apa yang kelakar sangat sampai Ghazi gelak segitu sekali...


Ayah tgh snap gambar LRT...

Ummi n anak2 from far away...

Tiket nak balik Muar via Segamat..


4 keping tiket ... for us..