Tuesday, January 26, 2010

Abangku Masuk Hospital...

Assalamualaikum.. Semalam dalam pukul 8.15pm ummi dapat panggilan dari kg, mummy bagi tau yang along masuk hospital...arh...berdebar2 hati ummi dan tertanya-tanya kenapa along masuk hospital..maklumlah abang kesayangan ummi ni ada penyakit Diabetes Mellitus (Kencing Manis).. So faham2 jelah pesakit diabetes ni banyak komplikasi....Pulak tu along banyak kes pass out (pengsan tak sedar)..

Then mummy explain yang along masuk hospital sebab betis dia bengkak..So apalagi lepas isyak kami anak beranak bergegas ke KPJ Selangor from Rawang...alhamdulillah dah ada Guhtrie Highway so dekat sikit perjalanan kalo tidak tak tahulah pukul berapa sampai..

Sampai jer hospital terus ambil visitor pass masuk tengok along tengah duk belek2 tangannya yang kena cucuk sorang2..sayu hati nih dan kesian sangat..Akak dan anak2 kat kampung, so since along tak dapat transfer balik kg so terpaksa along stay kat Klang sorang2..Ummi dah tanya along and doktor sekali.... Glukos tinggi 15..kena masuk insulin....

Conclusionnya kalo nanah dalam betis tu tak boleh keluar melalui ubat so along kena minor surgery...Alhamdulillah tak ada komplikasi yang teruk...Pagi nih call along dia bagi tau memang kena buat minor surgery...so hari ni mummy dan ayah on the way maybe bawa along balik kg terus...Akak @ ummi sekeluarga doakan semoga along cepat sembuh..

Gambar ni waktu berat along 100 ++ kg sekarang besar badannya cuma tinggal suku jer maybe dalam 50-60kg jer kurus sangat..Moga along selalu makan ubat dan jaga kesihatan yer..Akak sayang along..



2 comments:

BioG said...

Slm ziarah, nasihatkn abg anda spya amal pemakanan sihat & kerap senaman, moga sihat & sukses selalu.

Ummi-Izah said...

terima kasih BioG