Thursday, February 18, 2010

Boys Collection - Monster series...

Assalamualaikum..

These are the big size pencil case ordered by Kak Linda..Yer ummi tukar lining kaler lain (mcm pernah nampak? ) Memang pun ni kain yang ummi guna utk buat pyjama Ghazi dan cosmetic case..ummi beli kain nih 2m saja nak try out utk any sewing project so end up digunakan utk lining pencil case..dah boring ngan kaler plain dull choc yg dulu..

Kak Linda requested ummi utk letak pocket kat belakang so for Mr. Grumpy ummi jahit poket with zip but my sewing machine can't take it anymore (tak boleh jahit tebal) alhamdulillah waktu jahit Grumpy nih mesin tu tak merajuk....then ummi terpaksalah beritahu my customer about my situation...alhamdulillah she's ok with it then untuk pencil case yang lain2 ummi just jahit poket without zip..Masih hutang 2 lagi kat Kak Linda...

So mari kita baca komik plak yer...

Part 1


Part 2


Besides these pencil cases ummi ader juga cuba jahit shoulder sling bag..I've yet to name this bag..maybe Simple Embroidered Flowery Slouch Bag.. Kain ni sure dah biasa juga orang tengok..so nak bagi lain sket kenalah touch up sket...Ummi pun nak bereksperimen dgn jahitan sulam yang tak seberapa ada pada mesin jahit ummi..tiba2 datang idea nak jahit macam nih..

Mari tengok gambar beg plak yer...



Lepas siap jahit beg ni baru realize yang ummi should guna benang kaler biru lebih byk, baru pattern tu nampak sket..well maybe pada beg lain kot kalau ada.. ^_^

2 comments:

seorangnenektua said...

creatif nye!! cantik cantik pula tu. buat la class jahitan online

Ummi-Izah said...

hehehe terima kasih nenek..idea yg bagus yg bagus insya allah boleh cuba