Thursday, April 22, 2010

Simple Canvas Tote Bag

Assalamualaikum...

Lama juga ummi tak update entry kat sini...nak update cerita pasal craft...project still on going belum siap...recently jer waktu sis in law ummi datang rumah dia request ummi buatkan satu simple tote from canvas...So jom tgk apa yang ummi buat..

Beg ni size 12 inci panjang x 15 inci tinggi x 2 inci lebar..panjang tali pula adalah 9 inci...so sesuai utk student cam sis in law ummi nak letak buku utk ke kelas...juga ada satu poket gantung kat dalam..sis ummi tak nak beg ni di lining so poket tu kenalah dijahit secara gantung ^_^.. dijahit dibahagian kelepet beg di bahagian atas...lupa pula nak ambil gambar poket...Siapa yang rasa nak tempah I am selling this kind of bag for RM25 depends juga pada design...

Gambar cik tupai ni pula inspired by deborah ismoyo...tuan punya badan nak gambar nih..maaf yer deborah mmg ummi copy pun just ubah sikit jer..




I should have iron this bag..but I am too lazy to take out the iron..so nampak messy bag nih sket..hehehe jimat duit elektrik..

Wow sekarang tengah bahang pilihanraya di tempat ummi Hulu Selangor...ops tak boleh cerita politik banyak2 kat blog..cuma nak kongsi rasa kebahangan jer di sini..Jalan sibuk...banyak flier...banyak bendera...banyak orang...banyak fitnah...itulah politik...ummi doakan semoga yang terbaik menang di sini agar kami penduduk Hulu Selangor ada tempat untuk menyuarakan hak kami di dewan rakyat nanti..and I am definitely not into APCO dan yang sewaktu dengannya...

9 comments:

Haida Hussin said...

cantiklah applique tu.. ummi, saya ada terjumpa fabrik kanvas warna hijau tau. kalau nak saya boleh belikan.. :-)

TinyTini said...

Salam Umi..salam singgah..nanti singgahla blog saya ibtisamfarah.blogspot.com..ada heavy cotton murah2..tq

Ummi-Izah said...

ok tini insya allah thanks for bagi tau..

نور ساكنه Nur Sakinah said...

nice la beg tote canvas y simple ni.lau sy nk tempah y kosong xde design ape2 brape ye?ade warna lain x,pink or blue?

Ainun Mardiah said...

salam umi.. blh ke nk temph bag kanvas ni?.

ir-shahira said...

macam mana nak dapatkan kain kanvas untuk buat beg ye? huhuhu.

Ummi-Izah said...

Saya beli di nagoya pd thn 2010..sekarang dah pencen buat beg so tak pasti ada jual lagi atau tidak :-)

rabiatul rosli said...

Assalamualaikum, tumpang ty.. Rm25 tu utk satu beg ke?

Ummi-Izah said...

sis rabiatul...yer harga rm25 utk satu tote beg...tapi waktu ni gst takda currency pun ok...sekarang mungkin ada changes kot with the price