Thursday, May 13, 2010

Bags....Happy Teacher's Day...

Assalamualaikum...

Cerita pasal mini beg lagi...Ini adalah antara mini handcarry bag yang telah siap dan berjumpa dengan tuan masing-masing..But before we continue, saja jer nak bagi tau whole morning today kerja ummi adalah meng'upload gambar from camera, edit gambar (ni amik masa tau) dan juga cuba feed blog link ke fb (yg ni credit to anasfadilah sebab ummi ikut tutorial yg beliau ajar). Thanks Dila.

Ok...ok...ok...continue balik ngan citer bag...sebenarnya semua beg ni ummi buat ready made as ummi mentioned dalam posting yang lepas..But alhamdulillah ada pula yang berkenan ngan beg with applique felt tu..and since sambutan hari guru di sekolah anaknya pada 24 May so adalah masa nak siapkan lagi 2 beg..

So jom tengok gambar beg..

Ni tambahan kepada my collection hari tu..

Semua yang telah siap..Tempoh untuk menyiapkan beg ni adalah lebih singkat berbanding buat custom made pencil case..Buatnya pun tak serumit buat pencil case that's why harga murah sikit..Introduction price RM13 untuk yg kosong dan yang ada felt RM16 (depends pada design). Beg ini berukuran lebih kurang 5.5 " tinggi x 5" panjang (ukuran bahagian bawah) x 2" lebar. Kain cam biasa nampak kan..kalo dah craftzne malaysia..pusing2 situ jugalah hehehe...anyway ader juga fab lain yang ummi beli yg harga memang berlubang sikit poket...sikit jer yer...tapi belum buat lagi beg...tunggu dulu...

Haha since gambar ni ummi yang captured sendiri so suka-suka hati amik cenggini..My paper tag..Alamak baru perasan takder watermark tapi takperlah...ader nama kedai tu kan..

Alamak yang ni pun lupa nak letak watermark..tapi takperlah sebab nak buka PS3 punyalah lambat maklumlah lappy dah tua...Simple packaging..tujuang ummi ikat riben camtu instead of stapler kerana kalo ikat riben potential customer boleh buka riben and tgk condition beg tu waktu tu juga tanpa mencacatkan packaging...let's say tak suka leh masuk dalam plastik balik, ikat riben tu cecantik dan nampak macam tak pernah dibuka...kalo stapler pastu buka dan stapler balik nanti nampak huduh...cantik ker? Hemm cantiklah di mata ummi...

Daripada banyak2 gambar...ni jelah yang ayah amik...tapi still kena edit coz lighting tak cukup...nanti nak gi menuntut ilmu ngan maya..coz I like all her pictures..tona-tona warna semua menyerlah...Bolehkan Maya nanti ajar saya ^_^?

Last but not least saya nak wish semua pengajar tak kira cikgu tadika ker, sekolah ker, kolej ker U ker...Selamat Hari Guru..Oh insya allah saya nak buat 3 beg lagi untuk guru-guru sekolah anak saya sebab Umair pun dah decide nak bagi apa untuk cikgu kesayangannya..Insya Allah yer nak..That's all for now...Kepada pelawat yang baru singgah blog saya...errr ader ker..Selamat datang...jangan serik ke mari lagi...nak tgk handmade produk saya just search label under handmade product...

2 comments:

Yati said...

ummi-izah,
cantik bag!
Guna PS2 la, tak berat sangat macam PS3. Function pun sama macam PS3.

Ummi-Izah said...

yer ker...tapi yati sebenarnya hubby installed PS3 sebab dia nak edit gambor...anyway thanks yaa for da support and suggestion ^_^