Friday, May 7, 2010

Mini Handcarry Bag and Accident Update...

Assalamualaikum...

Ini adalah antara projek Hari Ibu dan Hari Guru yang ummi tengah working on sekarang...Before this ummi guna coton canvas so kainnya sedikit keras dan beg boleh stand sendiri... tapi bila menggunakan heavy cotton (maybe medium heavy) so kenalah pakai interfacing supaya nampak sket bentuk beg tu...ni pun cabaran juga..so survey punya survey punyalah gumbira bila ada satu kedai nih jual interfacing yg tak berapa keras tapi boleh memberi bentuk kepada beg..

Beg ini berukuran lebih kurang 5.5 " tinggi x 5" panjang (ukuan bahagian bawah) x 2" lebar...Yang kosong ummi jual dengan harga RM13 dan yg ada felt applique dengan harga RM16..





Selain dari nak update pasal beg, ummi juga nak share apa yang berlaku pada 2 hari lepas. Ummi telah ditimpa kemalangan..kereta ummi telah dilanggar dari belakang....ketika dalam perjalanan pulang dari menghantar anak2 sekolah dan menuju ke kedai...Sekarang kereta dalam bengkel, 2 weeks lagi baru keluar...kadang2 kita berhati2 tapi orang lain pula yang menyebabkan musibah.. Pastu orang yang langgar kereta ummi ni, kalau lepas langgar minta maaf takper but this person lepas langgar boleh accused ummi lagi as if ummi plak yang langgar dia...Anyway dia dah kena saman dah pun...Tapi alhamdulillah ummi dan Ghazi selamat dan tidak cedera...Yang cedera hanyalah keberanian ummi...Ya Allah baru jer breach fear hari tu ni dah phobia balik...Gambar kereta ada dalam hp ayah tapi tak boleh nak upload pulak coz bluetooth hilang..nantilah insya allah akan datang...siapalah yang nak tengokkan...

5 comments:

Sweetlilcraft said...

alahai, kesian ummi. ayu dah lama tak drive ni. last drive ari tu langgar divider ms nak parking. hangus rm200..huhu.

Ummi-Izah said...

thanks ayu yg penting alhamdulillah selamat...yg pasal keta tu dah hantar bengkel claim insurance cina yg langgar tu...tapi lepas kena langgar ketar tgn nak dail tepon...nak bawa keta pi balai polis pun ketar gak...sumer ketar...ni tak taulah lepas dapat keta berani ke tak nak bawa balik..tapi dah nak kena langgarkan takyah gi jauh2..kena langgar tu pun dekat jer ngan rumah ummi...

Yati said...

Kesian ummi. Yati faham. Sebab dulu pun Yati pernah accident kereta, langgar lori. Nasib baik sorang, takde anak waktu tu.
Of course lepas ni kena berani, sebab kita dah pernah accident la, kita akan jadi semakin berani dan confident bawa kereta. Yati doa yang baik untuk ummi.

ahlia azharjaafar said...

Salam..1st time accident masa sy dlm pantang anak no. 3. masa tu hubby yg drive..nk htr adik kt Uitm Shah Alam. Kami langgar bontot kete depan, tp yg pelik nyer kete tuh yg lari..memang dia saje bg kami langgar kete dia supaya kami akan guna kereta tarik company diorg...huhu fobia gak pas tuh..tp skrg Alhamdulillah..kalo bwk kete mulut sentiasa berzikir n bc doa nak kenderaan xpernah lupe..InsyaAllah, Allah jaga...

Ummi-Izah said...

Alhamdulillah terima kasih sahabat yg sentiasa prihatin dan mendoakan saya..

To ahlia azhar saya baru jer pi jengah blog puan..suami kuar pedal 2 bulan yer..semoga Allah memberkati puan sekeluarga...rupanya romantik juga suami puan siap bagi surat lagi hehehe...itulah yg saya amalkan setiap kali naik kenderaan saya baca doa dan setiap lepas subuh saya baca zikir bismillahillazi....samiulalim..Ini utk jauhkan dari musibah..sememangnya saya dalam perlindungan Allah kerana waktu kejadian saya macam tergamam..kereta terus meluncur dan saya tawakal dan tah macam mana Allah sedarkan saya utk tekan brek..sebelum saya rempuh kereta rosak dan longkang besar di depan..Alhamdulillah...