Friday, May 21, 2010

Mini Handcarry Bag & Simple Keychain

Assalamualaikum...

Pagi ni sebelum ummi start upload dan edit gambar ummi gi blog hopping...and ummi pergi ziarah kawan2 blogger yang selalu mengingatkan kita dan tugas kita di bumi Allah ini..antaranya blog surahsirahsarirah . Pada ummi kita manusia ni memang selalu terlupa dan alhamdulillah, memandangkan banyak juga usaha dakwah dilakukan menggunakan media elektronik jadi penyampaian itu lebih menyeluruh. Hari ini antara yang entry menarik perhatian adalah kisah syahid seorang pelajar muda berusia 21 ketika menjalankan usaha dakwah, sila ke sini untuk bacaan lanjut yer.. anak pendang sekeluarga.

Ok teruskan dengan tujuan sebenar entry hari ini. Since blog ini ummi ni blog craft so kenalah cerita pasal craft tapi kadang2 cerita pasal benda lain juga ^_^ . Last week ummi rushing untuk 2 perkara, satu gift untuk anak2 ummi dan satu lagi last minute order from officemate ayah. Alhamdulillah semuanya dapat deliver on time.


Yang di atas ni tempahan from Liza (pelanggan setia) except pencil case tu...It's mine yer, pun saja masukkan. Rasa suka pula tengok beg yang berwarna-warni, sebab biasanya ummi work on canvas jer..tapi canvas nampak vintage (ummi rasalah). Both type of fabric ada kelebihan masing2..Lupa nak bagi tau ummi bought all these fabrics from Diesha yer.

Customer ummi request nak letak nama cikgu dan nama anaknya, so ummi buatkan simple keychain memandangkan masa pun agak terhad..Sebab pada masa ummi sibuk2 ni jugalah, anak2 tengah periksa..kenalah juga bagi perhatian pada pelajaran anak-anak..

From Aisyah in green...

From Aisyah in blue...

And alhamdulillah I am glad because my customer satisfied with my work..Terima kasih daun keladi, nanti bolehlah order lagi yer ^_^.


Ni gift yang ummi buat untuk guru2 sekolah anak2 ummi tapi tak termasuk beg yang kaler hitam flowery tu. Ni order from Liza macam yang ummi cerita di atas, saja inter frame...waktu amik gambar, beg yg flowery ni dah siap so masukkan jelah nak bagi lebih ceria..


Ummi buatkan simple tag using canvas....and stitch nama cikgu di atasnya. Boleh ker panggil tag tak panggil keychain ? ^_^ .

As usual sapa2 yang berkenan boleh email ummi yer amirizah78@yahoo.com.

2 comments:

Umma-ali said...

salam izah,
jazakillahukhoir tlg iklankan blog saya...semoga ada manfaatnya. nnt dpt saham jg tu insyaAllah...
comei comei beg2 tu sumer... rajinnya izah ni, creative lagi... dah puji2 ni taknak bg free ke? hehe acah je...

Ummi-Izah said...

..kak zah..saya nih ilmunya sikit sgt...nak tulis tak pandai...tapi harap rakan2 crafter yg lain sambil berkraft boleh juga dapat ilmu dan ingatan jika jengah ke blog akak...nak hadiah boleh insya allah siap nanti saya bagi tau yer..