Monday, June 21, 2010

Custom Made Pencil Case Is Back...and other crafts entry

Assalamualaikum...

Dah lama ummi tak buat pencil case so alhamdulillah waktu cuti sekolah ummi dapat tempahan untuk cotton canvas pencil case..biasanya yang order semua melalui ayah so this is the first time ummi dapat order thru email..

Nina has requested me 2 pencil case and satu keychain dan inilah hasilnya..

For her supervisor ...Jacky

For her supervisor too...Kumar.

Inside view. Rajin sikit so ummi jahit binding pada bahagian dalam supaya lebih kemas. Ada risiko bila jahit begini. Kadang2 ummi terpaksa buka semula jahitan kalo handle atau case tak betul2 center so nanti bila nak buat boxy shape..pencil case jadi senget..so bila dah jahit binding ni (betul ker terma binding hehehe) bila kena buka jahitan aduh sakitlah...

Keychain for her boss..Saiz 3 inci lebar x 3 inci tinggi. Sell for RM6.50.

Flower corsage as a free gift for Nina inspired by RBK.

Sepanjang proses menjahit tempahan Nina everything go smooth..alhamdulillah...Memang rushing buat order ni, sebab biasanya tempoh masa yang ummi ambil untuk siapkan satu case adalah satu minggu but this time satu minggu siapkan few crafts stuff..Ummi saja ambil order nih sebab ummi nak cabar diri ummi sendiri...Nak boost up back my adrenalin..Alhamdulillah semua siap on time..I've started dengan yang susah dulu which are pencil case then baru buat keychain.

This is girly handbag suit for toddler. Ordered by my best friend Intan from Perak. Dah lama ummi nak buat beg for toddler. Browse internet ada few tutorial jugak..lastly I decided to make up my own pattern. Saiz lebih kurang 6 inci lebar x 4 inci tinggi..menggunakan grossgrain ribbon sebagai tali beg. I am selling this for RM15. Dalam gambar tangan Moustoffa yang pegang beg ni secara terpaksa rela hehehe.

Last but not least my fabric flower keychain..Saiz 3 inci lebar x 3 inci tinggi..I loike...Kain ni ummi dapat as a free gift from MayMayShop..Sweet tak kawan2???

Okay sesiapa yang berminat dengan handmade ummi do email me at amirizah78@yahoo.com. Ummi akan stop taking order semasa bulan Ramadhan dan raya nanti..Ummi tak amik order banyak sebab ummi mementingkan kualiti..so hurry uplah siapa2 yang berkenan tu ^_^.

Note : Entry yang paling byk gambar rasa2nya..

5 comments:

ayu said...

salam ummi, alhamdulillah..cantik ummi buat.ayu tak sempat nak buat jadi ayu mtk amanina order dr ummi :)

Ummi-Izah said...

yer ker thanks banyak2 yer ayu coz recommended her to me..really appreciate it.

SyahNur said...

comeynye la pencil case n keychain2 tu...

Ummi-Izah said...

thanks nurul

Jacky Juing said...

kebetulan nama saya jacky hhehe