Tuesday, July 13, 2010

Fabrics and Felt...

Assalamualaikum...

Alkisah ummi nak share custom made order dari Kak Linda lagi...alhamdulillah thanks to Kak Linda kerana selalu tempah ngan ummi and very supportive..



Ini adalah boxy yang besar yg ditempah oleh kak Linda..Multipurpose..semua boleh masuk..Yang ni sizenya lebih kurang 4.5 in " lebar x 8 in" panjang x 3.5 in" tinggi..


Dan boxy yang besar ini ada poket cute kat belakang, ummi gunakan velcro agar bila Kak Linda masukkan barang2 kat dalam safe and intact..takderlah tercicir..Dan ciri2 tambahan lain yang ummi tambah untuk kemaskan lagi boxy ummi adalah dengan menjahit 2 tempat pegang di kiri dan kanan serta jahit binding sebelah dalam boxy. Main handle pun ummi jahit panjang sikit..

Cabaran menggunakan fabric yang berkaler atau bermotif like this one adalah nak matchingkan kaler..alhamdulillah yang ini lulus QC because Kak Linda suka..kalau tidak alamak!! I really need to find a source or color wheel or sumthing about kaler2 matching...kalo tidak nampak pelik..untuk kain ni pun asalnya ummi guna kaler kuning hitam untuk Cik Bee yang glamer itew..tapi my hubby told me that he could not see it..dah siap2 tampal dah Cik Bee then ummi pun membesarkan mata betul2..yelah tak nampak sangat..mata tertipu bila menggunakan cahaya tambahan..Next time kena tgk di bawah cahaya original..



Yang ini Kak Linda nak keychain..My sons aka Umair and Moustoffa told me it look like a cake..Yer ker nak..hah pandangan mata anak2..dan daya imaginasi mereka..Size diameter 3 inci



And for certain amount that Kak Linda paid me..so ummi buatkan this fabric bookmark out of a scrap jean..Dan mencuba easy stitch..waktu ni malas nak pikir2 dan malas nak buka2 tapak jarum..so ummi menggunakan cara b*o*o*h2 ...jahit lerr guna tapak zip..kena angkat dan pusingkan byk kali..and free style sebab tak boleh nak trace atas kain...takder erasable pens kaler cerah dan kapur takut akan mencomotkan kain.. My air tangan pertama now safely with Kak Linda yang ummi tahu akan menjaganya dengan baik..^_^


Belongs to Kak Linda...Thanks again sis..owh ader satu lagi akan diusahakan nanti..Insya Allah..

2 comments:

Yati said...

Wah, cantik easy stitch tu. Semua cantik, lagi-lagi boxy tu. Great job! :)

Ummi-Izah said...

thanks yati..