Wednesday, July 14, 2010

Handmade for My Men @ En. Amir...

Assalamualaikum..

Aktiviti craft untuk minggu ini lagi ....I've made something for my dearest again...and I am touch and honored bila beliau sudi pakai my handmade..Bukannya apa maklumlah lelaki, kot2 nanti takut ada orang kata tak macholah pakai benda2 mcm nih..but my husband sudi plak pakai apa yang ummi dah jahitkan..

looking thru my sewing machine..


Closer look...Bahagian depan ummi jahit scrap dari jeans ummi nih..idea dan permintaan my husband juga..


Ya ummi buatkan wallet untuk suami ummi .. Handmade dan specialnya sebab ummi jahit sendiri..Made out of dyed cotton canvas..Idea asalnya lain sikit..then En. Amir kata dia tak nak byk2 lining coz nanti berat..so he suggested buat macam di atas nih..


Yang lining hanya bahagian duit kertas..bahagian kad2..tak lining so ummi just jahit zig zag around it dan jahit velcro supaya card tu selamat duk diam2 kat dlm rumah dia..and my hubby kata kalo benang tu terkeluar pun tak apa nampak cam vintage sket..

Thanks En. Amir for your support and encouragement for me to fulfill my passion.

p/s : Sorry gambar nampak berbeza kaler due to lighting..adjust kat CS3 pun tak boleh .. I am not a pro.. v_v still learning..Kaler wallet nih lebih kepada yg bewarna gelap tu..

8 comments:

Wan Anis Sorfina said...

i like! ..
nice capture!!

Yati said...

Nice wallet! :)
Ummi, adjust gambar kat PS boleh guna Curve.

Ummi-Izah said...

to wan..hehe thanks

to yati..wah ni kira pro lah nih tahu pasal curve kat CS3 tu hehe..thanks yati

Mommy Loves Craft said...

wah!! cantik nya wallet ummi buat.
bagus idea ni, bleh buat satu utk hubby hehe, tapi bila yea nak buat?

Ummi-Izah said...

thanks mommy..sila2 buat..errrr buat for his bz'day ker..anniversary ker..

Mommy Loves Craft said...

ummi, birthday and anniversary sudah lepas hehe, tak pe one dah akan mengadap mesin jahit utk buat satu wallet utk dia, insyaallah ;)

lia said...

cantik sangat!!kemasnya jahitan ummi...

Ummi-Izah said...

hi lia..thanks for da compliments tapi sebenarnya masih lagi blaja hehehe