Thursday, August 26, 2010

Lama Tak Update Blog

Assalamualaikum...

Boleh tak buat tittle mcm tu ...bolehlah kan...Hari ini sudah 16 Ramadhan...Alhamdulillah tahun nih as at today anak ummi Umair telah berpuasa selama 15 hari...Hari pertama tak tahan, buka dalam kul 4 lebih...Hari kedua hingga berikutnya oklah..Moustoffa pula as at today puasa penuh 16 hari..tapi Moustoffa nih memang suka masukkan benda dalam mulut even dah besar2 nih.. so since dia tak paham konsep puasa sepenuhnya ... so dia masukkan jugalah tah apa2 dlm mulut..kadang mainan...kadang2 kain...kadang2 erk makanan adik dia hahaha...tapi dia tak telan dia kuarkan balik..Walaupun Papa macam ni tapi since dia tak makan dan minum sampai ke petang so ummi consider dia puasa penuhlah...Kadang2 ada juga dia org mengadu lapar ..dahaga minta makan...biasalah kan anak2 baru belajar puasa...tapi macam mana pun dia orang tahan juga sampai waktu buka..

Gambar cilok dari flickr ayah.. ni gambo terbaru. Taken last month waktu balik kg. Gambo kat kilang tahu..waktu nih nak beli air tahu nak bawa balik Rawang..Dua tahun mengidam air tahu Wak Nasir nih waktu ngandungkan Ghazi lagi dan akhirnya dapat juga ... Alhamdulillah.


Apa aktiviti ummi bulan puasa nih yer..emm since I am not taking order so bolehlah buat aktiviti menjahit...buat seluar tido anak2...jahit baju raya sendiri..mcm2 lagilah aktiviti menjahit...since mood M tengah melanda so malas nak amik gambo...nanti dah siap ummi uploadlah yer..

Dalam minggu nih banyak perkara yang berlaku..Isnin lepas, waktu pagi ummi dapat perkhabaran bahawa jiran ummi nazak hendak dibawa pulang ke kampung kerana mengidap kanser paru2. Balik dari ziarah dapat panggilan telefon dari kampung mengatakan adik ipar admitted ICU kerana komplikasi after bersalin...Then dalam kul 10am dapat surat, tittlenya Notice of Delivery of Vacant Possession. Alhamdulillah semua dapat diatasi dan adik ipar juga sudah beransur pulih..So kepada teman2 di FB yg turut mendoakan adik ipar nih, ummi ucapkan terima kasih. Hanya Allah yg dapat membalasnya..

Malam ni nuzul al-quran so ummi nak ingatkan diri ummi dan teman2 ...jom pakat ramai2...kumpul saham banyak2..

3 comments:

Yati said...

Ummi-Izah,
cantik template baru! :)
Yati tak berapa sangat tentang surat notice tu. Dari status FB ummi, tengah cari kerja ya?

Ummi-Izah said...

surat notis amik kunci rumah baru dan kerana ini jugalah diri terpaksa koje opis..dah tak boleh pusing yati..bank pun satu hal ader ker patut dia consider 6 bulan tu setahun..so dia kata bulan 9 nih masuk yr 4 so kena bayar full.

Yati said...

Oh dear... susah jugak yek... Good luck dalam pencarian kerja tu ya! All the best to you!