Tuesday, November 23, 2010

Boxy Pencil Case & Multipurposes Felt Pouch Again..

Assalamualaikum,

Recently ummi dapat siapkan boxy pencil cases lagi dan Felt Pouch. So just wanna share the picture for promotion purposes.

Ordered by Sha from http://shazclozet.blogspot.com/. Hope she satisfied and this pouches dlm perjalanan berjumpa tuan baru, maybe besok baru sampai. Thanks for your purchase Sha.

Boxy pencil case - theme racing car.

Boxy pencil case - theme garden bugs for girl.

Dan kedua-dua pencil case ini tempahan kawan sekolah ummi, but pencil case ini masih dlm simpanan ummi lagi coz she has not reply me yet..maybe cuti kot hehehe. So Pn. Murni reply email saya kat fb tu yer..

More details for each product at my Ummchak Store.

Tuesday, November 16, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha


Assalamualaikum kawan2 blogger dan teman2 yg lain,

Ummi sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Menyambut Aidil Adha, semoga kita semua dapat mengambil ikhtibar dari kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dan anaknya Nabi Ismail. Begitu juga dengan ummi setelah melansungkan perkahwinan banyak pengorbanan yg dilakukan untuk kebaikan. Semoga Allah mendatangkan rasa ikhlas yang sebenar-benar ikhlas dengan pengorbanan ummi.

Kengkawan ummi nak tanya pendapat sedikit, kalau sudi atau ada experience sharelah yer..Ummi telah ditawarkan pekerjaaan 8-5 di office (sekarang ni ummi bisnes handmade kecil@ jer) dgn gaji yg ummi bakal dapat insya allah memberi sedikit keselesaan kepada keluarga, biasanya keperluan keluarga menjadi keutamaan tapi dgn gaji ini bukan sahaja keluarga malah keperluan diri sendiri pun dapat ditunaikan..Itu dari segi gaji...

Tapi yg runsingnya bila anak yg dilahirkan sebelum ini yang membesar sepenuhnya depan mata,kini perlu ditinggalkan dgn pengasuh..risau bagaiman nak pantau pelajaran anak2, sosialnya, perkembangan anak2 di sekolah, solatnya...macam mana agaknya ibu2 yg bekerja melakukan semua ini ya.. Tolong sapa2 boleh bagi pendapat..

Mana satu yg perlu dipilih..pekerjaan dan keselesaan seperti zaman bujang dulu atau harta saya dunia akhirat...bagaimana nak pilih kedua2nya...

Monday, November 15, 2010

Stripe Flowery Multipurpose Pouch

Assalamualaikum,

As promised earlier, hari ini ummi nak share gambar free gift yang ummi jahitkan for Puan Liza..She's been a loyal customer to me and as a token of appreciation and also for purchasing more than RM35 in single receipt I gave her this... Worth of RM12.


Note : Nilai barangan free gift akan diberi mengikut keputusan blog owner. Bergantung kepada jumlah dan kekerapan pembelian oleh pembeli. Terima kasih atas sokongan anda.

Friday, November 12, 2010

Mini Handcarry Bag 2nd and Personalized Frame

Assalamualaikum,

It has been few months since after raya, I did not make any craft or even sew. Alhamdulillah recently, ummi dapat few order and this is really helping me to overcome the mix feeling which I've wrote in my previous entry and help me to clear out my mind. Okay tidak mahu bercerita panjang, let's continue work done since last 2 weeks.

Firstly nak share this personalized frame for 8r photo. Photo taken during PASTI's sports day last week and edited by husband. Deco by me.


Below are Puan Liza's order i.e mini hand carry bag and felt keychain with teachers and her daughter's name. Selamat sampai kepada tuan punya today and she likes it. Thanks again to Puan Liza for her support and insya allah I'll share with you guys her free gift. Tak buat lagi coz tak sempat and I'll try to make it before Monday.


Bags with felt appliqu├ęs.


Felt keychain size approximately 3 1/2 inch (long) x 1 1/2 inch (height). RM4.00 each. I thought of using an eyelet and key ring but since the cover area is to narrow so I've to change it to ribbon.


From Alya with lots of loves....special gift for someone special.