Tuesday, December 14, 2010

Saya...

Assalamualaikum,

Sudah 2 minggu tidak berblog. Yer alhamdulillah saya dah selamat pindah ke rumah baru dan sedang cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran baru dan keadaan baru. Bukan satu perkara yg mudah yer.

Sebelum berpindah, saya positive for pregnancy test...meaning ummi berbadan dua...haha macam skema jer ayat kan..dalam keadaan bersedia dan tidak bersedia kena juga menyediakan diri dengan keadaan ini. Tapi disebabkan ummi berbadan dua, sedikit sebanyak terdapat perubahan juga dengan jadual kerja ummi dan jadual kerja rumah..

Dengan mood yg tidak stabil, dan kesan sampingan yg lain walaupun tidak teruk tapi still affect my work. Rumah pun baru 85% siap kemas, bila berkemas badan rasa penat sangat, dengan nak melayan karenah anak, house chores macam2lah...dulu house chores boleh siap sebelum pukul 12pm then me boleh concentrate pd kerja but now after 12 pun belum siap lagi..maybe dulu spaces kecik sekarang dah besar sket (sket jer) plus with my condition...Can u imagine dulu I can stay up till 12am at night tapi sekarang pukul 9pm dah tido..I am not sure why my body feel too tired, is it really becoz of the pregnant thingy or else..

But to my precious customer yg dah bayar deposit don't worry insya allah ummi akan cuba juga siapkan tempahan anda.. amanah ni. Cuma harapan keadaan tidak menjadi semakin teruk jer..Otherwise kalo teruk sgt then I have to refund your deposit.

Sebelum pindah juga ummi dah siapkan 3 personalised frame tapi gambar2 tu pun masih tersimpan dalam camera ayah..hem...

Semoga Allah bagi saya kekuatan extra utk bangkit..and to overcome this phase amin..

3 comments:

Yati said...

ummi,
congratulation ya, dan take care! ^_^

Shaz Clozet said...

tahniah dah berbadan 2 hehe...mesti skang ni xtahan ngan mual2 sume kan, feeling sudden tired tu mmg biasa time pregnant rasanya..cepat letih je pastu cepat tido awal based on my personal experience (awal2 mengandung)

Ummi-Izah said...

thanks yati..

shaz thanks..tu lah bukannya preg anak sulong ni anak yg ke 4 tapi hehe..