Thursday, April 22, 2010

Simple Canvas Tote Bag

Assalamualaikum...

Lama juga ummi tak update entry kat sini...nak update cerita pasal craft...project still on going belum siap...recently jer waktu sis in law ummi datang rumah dia request ummi buatkan satu simple tote from canvas...So jom tgk apa yang ummi buat..

Beg ni size 12 inci panjang x 15 inci tinggi x 2 inci lebar..panjang tali pula adalah 9 inci...so sesuai utk student cam sis in law ummi nak letak buku utk ke kelas...juga ada satu poket gantung kat dalam..sis ummi tak nak beg ni di lining so poket tu kenalah dijahit secara gantung ^_^.. dijahit dibahagian kelepet beg di bahagian atas...lupa pula nak ambil gambar poket...Siapa yang rasa nak tempah I am selling this kind of bag for RM25 depends juga pada design...

Gambar cik tupai ni pula inspired by deborah ismoyo...tuan punya badan nak gambar nih..maaf yer deborah mmg ummi copy pun just ubah sikit jer..




I should have iron this bag..but I am too lazy to take out the iron..so nampak messy bag nih sket..hehehe jimat duit elektrik..

Wow sekarang tengah bahang pilihanraya di tempat ummi Hulu Selangor...ops tak boleh cerita politik banyak2 kat blog..cuma nak kongsi rasa kebahangan jer di sini..Jalan sibuk...banyak flier...banyak bendera...banyak orang...banyak fitnah...itulah politik...ummi doakan semoga yang terbaik menang di sini agar kami penduduk Hulu Selangor ada tempat untuk menyuarakan hak kami di dewan rakyat nanti..and I am definitely not into APCO dan yang sewaktu dengannya...

Thursday, April 1, 2010

Alexander Henry - Willow Grove in Rose

Assalamualaikum...

Alhamdulillah ummi dah dapat kain yang ummi order from Zura. Designer fabric Alexander Henry Collection 2009 - Willow Grove in Rose.. dan juga Kona Cotton (Blue). Kena tulis kat blog sebab nanti akan datang kalau ummi terlupa boleh refer kat blog...Yelah blog pun mcm diary juga kan...

This is my first purchased for designer fabric..Kainnya cantik dan kualiti pun bagus. Ummi tanya kat Umair nak buat apa kat kain nih..Nak buat baju ummi takder anak pompuan...nak buat dress jahitan dress belum mantop lagi...nak bagi kat org sayang sebab mahal...So Umair said "Apa kata ummi simpan kain nih, nanti bila dah ada baby pompuan baru ummi jahit" hehehe tersenyum ummi mendengarnya...So ummi akan simpanlah kain nih buat collection...sampai diberitahu kelak...


My lovely fabric..

The Collection...