Sunday, June 27, 2010

Bz'day Moustoffa, Sports Day and Kakcik.

Assalamualaikum..

Gambar sekitar harijadi Moustoffa..Kek dengan edible image upin dan ipin dan nasi ayam goreng ala KFC..Atas image tu ummi letak 2 nama Umair dan Moustoffa..Saja letak dua nama as Upin dan Ipin macam sinonim dengan 2 beradik nih..Mereka bukan kembar beza setahun tapi sangat rapat merekalah rakan ketawa, rakan main, rakan gaduh semuanyalah...So next year Umair akan melangkah ke darjah satu dan Moustoffa still lagi di tadika..so akan berpisah sementaralah 2 beradik ini..

Maaf yer kadang2 kerana kerajinan yang amat mengupdate status di FB membuatkan ummi kekontangan idea pula nak mengarang entry2 di blog kesayangan ini..So layan picture jerlah..


Semalam ummi sekeluarga ke UNITEN Bangi...Owhhh...tidak menghantar sesiapa2 untuk register course tapi pergi ke sana sebab menemankan ayah ke Sports Day companynya..Kami tiba dalam pukul 10 lebih dan berada di sana sampailah pukul 12 lebih..then berangkat balik...singgah Bukit Jalil drop amik sis-in-law and cousin-in-law..then merewang kat Times Square..

Audience tak ramai sebab dah berbagi-bagi tempat..

Ada acara bola..Team orange tengah warm up.

Ada acara balapan. Yeah team orange team ayah..

Ada telematch..
Ada swiming..kami sampai kat pool ni tengok dah takder competition lagi..abiss daaa..


Lastly kami duk ler kat stadium badminton nih..sebab kat luar panas sgt..ni pon match dah habis..yang ada orang tgh main badminton suka-suka jer..

Aksi si bongsu..boleh pulak dia baring2 atas simen..

Last but not least..Selamat hari Jadi Kakcik..eh sama harijadi ngan Maya 25 June..

Gambar semua tak edit so sorry kalo quality bad yer..malas nak mengedit gambar hatta nak letak watermark pun maleh..Gambar bz'day tu ikhsan editing oleh ayah...ummi maleh doh nak ngadap CS3.

Friday, June 25, 2010

Happy Birthday Maya...

Assalamualaikum..

Entry hari ini sepatutnya about Moustoffa's bz'day celebration semalam tapi since ummi lum edit gambar lagi, so kenalah tunda.

Sangat teruja dengan free gift yang Maya nak bagi kepada orang yang memang ditakdirkan untuk memenanginya..

Apa-apa ummi sekeluarga wish you Happy Birthday..Semakin meningkat usia kita semakin dekat kita pada pengakhirannya. Errr bukan nak takutkan Maya yer..Semoga Allah sentiasa memberkatimu, Amily, Elman dan suami sekeluarga..

Owhh balik pada giveaway tadi ummi pun terpanggil untk menyertai giveaway ini..Siapa yang tak suka kalo dapat ini reversible tote bag..



dan ini



bookmarks made out of scraps cloths.

Anyway cerita sikitlah perkenalan ummi dengan Maya..ummi accidentally terjumpa blog Maya bila ummi tengah cari tutorial baju blouse..and she did a tutorial on peasant blouse untuk bayi (bawah 12 months). Pada masa ini ummi belum menceburkan diri dengan dunia blogger (belum ada blog lagi)..Then eversince ummi selalu jengah ke blog ini, becoz suka baca hasil2 creativity beliau..yang waktu itu doddle stitch, diy bag, felt and etc. beliau..now she has move far forward.

Dan hasil usaha beliau mewujudkan Craftzone Malaysia maka berkumpullah kami di sini crafter2 di Malaysia untuk bertukar2 idea, pendapat, mencari bahan dan pasaran..Seingat ummi Craftzone Malaysia diwujudkan pada April 2009 (kalo tak silap) sebab pada waktu ini jugalah ummi membuka rumah Ummchak ini dan terus menyertai Craftzone Malaysia.

Maya I know that you did not ask for a special entry about you tapi ummi catatkan di sini agar dapat ummi kenangkan kembali pada masa akan datang..Walaupun kita tidak pernah bertemu.

Seorang professional tapi juga seorang yang creative. Happy Birthday Maya!

Thursday, June 24, 2010

Template lagi..

Assalamualaikum,

Sejauh mata memandang..haha ummi perasan terlalu pantas ummi menukar template so sapa2 baca entry sebelum ni nampaklah template lain..then sapa yang baca now nampaklah template yg baru nih...Yang mana satu eik? Hemmm...Nantilah ummi kena stop sekarang nak pi masak untuk bz'day celebration..Akan diwar-warkan later..Sewaktu proses tukar2 template nih alamak hilang dah gambar2 dalam posting Hitler Israel Today..this one ummi copy paste terus dari email... (>_<)

Which One?

Assalamualaikum,

Sudah rasa boring dgn template lama..ummi suka dua-dua which one yerk yang ini atau yang flower tu nanti..this one side bar sebelah kanan rasa pening plak..biasanya sebelah kiri..tapi apa-apa pun cantik..You think???

Tuesday, June 22, 2010

Hitler Israel Today!!

Assalamualaikum,

This morning I've received this email from someone I loves..So saudara seislamku. Ini isu yang ada pasang surutnya. Bila Israel buat sesuatu waktu itulah heboh satu dunia..kemudian tak lama lepas itu kita mula lupa akan tindakan zalim Israel laknatullah ini..

So bila anda baca forwarded email ini anda ingatlah yang kita ada pilihan untuk memainkan peranan kita sebagai seorang muslim dalam isu Israel ini. Keep boycotting their product!!

_____________________________________________________________________


THE GRANDCHILDREN OF HOLOCAUST SURVIVORS FROM WORLD WAR II ARE DOING TO THE PALESTINIANS EXACTLY WHAT WAS DONETO THEM BY NAZI GERMANY…BUILDING WALLS & FENCES TO KEEP PEOPLE IN PRISONS

Hitler
Israel today

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~




CHECK POINTS NOT TO ALLOW PEOPLE BASIC FREEDOM OF MOVEMENT


~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~


ARRESTS & HARASSMENTS


~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~


DESTROYING HOMES & LIVELIHOODS


~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~


GIFTS (WITH LOVE) FROM THE CHILDREN OF PEACE-LOVING & CIVILIZED COUNTRIES


~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~


THE CLASSIC PROPAGANDA MACHINE - YOU WILL FIND THE PICTURE IN BLACK & WHITE IN ALL AMERICAN AND SOME OTHER WESTERN COUNTRIES HISTORY BOOKS, ENCYCLOPAEDIAS, LIBRARIES, MUSEUMS… THAT DEPICTS A YOUNG JEWISH BOY WITH HIS HANDS UP WHILE NAZI TROOPS POINT THEIR GUNS AT HIM AND HIS FAMILY IN ORDER TO EXPEL THEM FROM THEIR HOMES… (IT'S SUPPOSED TO MAKE YOU SYMPATHIZE WITH THE VICTIMS & TO SUPPORT THEIR CAUSE FOR JUSTICE & A HOMELAND)



THE ISRAELIS PRACTICE THE SAME TACTICS


~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

~@~@~R*u*k*h*s*a*n*a~@~@~

…PLEASE FORWARD IF YOU CARE