Sunday, December 19, 2010

Personalized Felt Frame & Roasted Chicken??

Assalamualaikum,

Hemm what is the connection between frame and chicken..Well no connection at all. Nak cerita 2 benda so kena masukkan 2 tajuk..

First pasal craft dululah. Ni personalized felt frame yang ummi siapkan utk ibu2 kepada kawan-kawan anak2 ummi. Ni sebelum pindah hari tu dah siap..Tapi tak dan nak upload gambar bila keadaan dah macam ni hehe.

For 3 different customers.

Now memandangkan ummi tak boleh memandang skrin lama-lama, nanti kepala start pusing, so kena cerita pendek2. Semalam birthday suami kesayangan , En. Amirulshakir. So sambutan ringkas untuk En. Amir. Ummi masakkan roasted chicken, with some boiled veggie, boiled and baked potato and slices of garlic bread with some brown sauce my style. Since I am so into food now, so my mood is into cooking or baking..But work still need to be done. I am trying harder to find time to finish off my work. Camera sling for my friend dah siap but it will be posted in my next entry.

Tuesday, December 14, 2010

Saya...

Assalamualaikum,

Sudah 2 minggu tidak berblog. Yer alhamdulillah saya dah selamat pindah ke rumah baru dan sedang cuba menyesuaikan diri dengan persekitaran baru dan keadaan baru. Bukan satu perkara yg mudah yer.

Sebelum berpindah, saya positive for pregnancy test...meaning ummi berbadan dua...haha macam skema jer ayat kan..dalam keadaan bersedia dan tidak bersedia kena juga menyediakan diri dengan keadaan ini. Tapi disebabkan ummi berbadan dua, sedikit sebanyak terdapat perubahan juga dengan jadual kerja ummi dan jadual kerja rumah..

Dengan mood yg tidak stabil, dan kesan sampingan yg lain walaupun tidak teruk tapi still affect my work. Rumah pun baru 85% siap kemas, bila berkemas badan rasa penat sangat, dengan nak melayan karenah anak, house chores macam2lah...dulu house chores boleh siap sebelum pukul 12pm then me boleh concentrate pd kerja but now after 12 pun belum siap lagi..maybe dulu spaces kecik sekarang dah besar sket (sket jer) plus with my condition...Can u imagine dulu I can stay up till 12am at night tapi sekarang pukul 9pm dah tido..I am not sure why my body feel too tired, is it really becoz of the pregnant thingy or else..

But to my precious customer yg dah bayar deposit don't worry insya allah ummi akan cuba juga siapkan tempahan anda.. amanah ni. Cuma harapan keadaan tidak menjadi semakin teruk jer..Otherwise kalo teruk sgt then I have to refund your deposit.

Sebelum pindah juga ummi dah siapkan 3 personalised frame tapi gambar2 tu pun masih tersimpan dalam camera ayah..hem...

Semoga Allah bagi saya kekuatan extra utk bangkit..and to overcome this phase amin..