Monday, May 23, 2011

Souvenirs - Felt Keychain and Felt Signange

Assalamualaikum,

Sepatutnya entry nih dibuat last week tapi dek kerana line 3G yang teramat-amatlah lembapnya, terpaksalah entry tu dibuat lewat. Itu pun kena cut short dari 3 entry jadikan 1.

Ni lah yang ummi dapat beri kepada guru-guru sekolah Umair dan Moustoffa. Since yang nak diberi tu bilangannya ramai dan dalam keadaan yang sarat nih, so hanya keychain saja yang mampu Ummi buat. For Umair's, buat pun last minute sebab 2 hari sebelum tu ummi siapkan present utk birthday girl cucu jiran ummi, so end up finished at 1.30am.

Cuppies keychain front view.

Cuppies Keychain - Back View. Sekali tengok macam cupcakes. 2 kali tengok macam monster pun (haha my imagination yer).





Yang ini pula felt lollies. Suka tengok kawan-kawan crafter, international or local buat lollies. So I've made some for my son Moustoffa. Front view.


Back view. Nama tu kenalah hand stitch. No option.

This is felt signage for room. Made for birthday girl Fasya as a gift. Malu-malu kucing Umair waktu nak hand over hadiah ni pada birthday girl. Hope she likes it.


Making felt keychain memang boleh distressed as long as takder melibatkan guntingan-guntingan kecil untuk huruf2. Hehe sebab itu dalam semua felt handmade kali ini ummi meminimakan penggunaan letters. Have too, kalau tidak lagi tak sempat nak siapkan. Most importantly I enjoy making all of it.

3 comments:

Wan Anis Sorfina said...

kapkekkkkk! comey comey! like them, eh love them!!!!!

ct N honey said...

cantik...saya ada buat,taklah secantik ini budak baru belajarlah katakan

zaza said...

cantiklah..menarik jer color dia..