Saturday, July 30, 2011

Berakhirnya satu penantian

Alhamdulillah,

Ummi telah selamat melahirkan seorang lagi mujahid dalam keluarga ummi..

Dilahirkan pada hari Khamis malam Jumaat pukul 11.10pm, 21 july 2011 dengan berat 3.4kg. Diberi nama Muhammad Adzbin Muaz Bin Amirulshakir. Semoga besar mu anak benar-benar menjadi seorang mujahid untuk agamamu.


Rabu lepas Muaz admitted to Hospital Sg Buloh because of jaundice..tapi ummi dah tau sebab ketiga-tiga abangnya facing the same problem..Khamis afternoon dah discharged tapi kena pi Klinik Kesihatan terdekat for repeat blood test..alhamdulillah yesterday's result dah turun lagi bacaan bilirubinnya and hopefully this coming Monday pun akan turun lagi..

5 comments:

NoEn said...

Tahniah...sedap nama bb...kerapkan bf insyaallah jaundis bb akan hilang..
oh ya petua yg org bg, amalkn mandikan bb dgn air rebusan daun pandan+akar2nya sekali..insyaallah..sy pun wat mcm tu, alhamdulillah bb xkene jaundis pun..cuba lah

Ummi-Izah said...

to NoEn tengkiu banyak2..tu lah memang kerapkan bf..so far banyak dah ummi dapat petua about jaundice tapi anak-anak ummi tak maunya...yang dia mau pi spital and go thru photo treatment..hehe anyway thanks for the tips..berguna juga utk member2 lain :)

Anak Pendang Sekeluarga said...

tahniah kpr puan famili

semoga Allah permudahkan...

selmat menyambut ramadhan al-mubarak..

Ummi-Izah said...

kepada anak pendang...terima kasih..marhaban ya ramadhan jua buat anda sekeluarga

Ayu@Sweetlilcraft said...

Tahniah ummi..:)
Moga jadi anak yg soleh..amin.