Saturday, October 15, 2011

Fakta Imunisasi Untuk Anak-Anak Kita

Assalamualaikum,

Ummi nak share info ni. Terjumpa maklumat ni ketika sedang mencari carta imunisasi utk Adzbin Muaz sebab yang ada dalam birth card dia tak lengkap..

Dalam link ni dinyatakan apa dia jenis-jenis imunisasi, tujuan pengambilan imunisasi, penyakit yang boleh dielakkan dgn mengambil imunisasi, jadual imunisasi dan ada lagilah. So readers kenalah pi link ni dan baca..maaf yer ummi boleh share link shj sebab ummi malas nak park kat mana2 site utk file..

Ummi sendiri yang dah beranak 4 ni baru tahu yang imunisasi utk Hep B dan HIB adalah 2 imunisasi berbeza..so apa lagi cepat2 baca kerana info ni memang sgt2 berguna dikeluarkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.. ni link nyer yaa... Fakta Imunisasi



P/S : Tercatat bagi kakitangan kesihatan, tapi bagus juga untuk kita parents so at least tahulah apa yang dok cucuk-cucuk kat badan anak kita tu..

No comments: