Friday, October 14, 2011

We were @ Rex Home Renovation Ekspo Midvalley

Assalamualaikum,

Minggu yang amat menguji kesabaran..Tapi ummi takmo share citer pasal nih..nak citer pasal Rex Home Renovation Ekspo di Midvalley pd bulan September lepas..

Insya Allah pd cuti sekolah hujung taun ni kami bercadang nak tambah sikit ruang dapur kami dan adakan pembahagi antara dapur dan ruang tamu...maklumlah konsep rumah sekarang kalau binakan konsep studio...open jer semua..so rasa sesangat tak selesa bila tetamu datang...sebab leh nampak dapur kita tu...and one more thing for safety purpose..ummi risau besok kalau Adzbin Muaz dah start merangkak..abis lah dia tolong mop lantai lepas ummi masak...or tolong kutip tah apa2...maklumlah baby kan..so safety first and we as a parents think this plan should be done immediately..bukan besar pun space yg ada pun kecik jer..tapi bolehlah kalo nak separatekan dapur..

Ok..kaitannya ngan posting kali ni ialah since nak reno...so we thought we should find some info...and survey budgetlah..so kami pi REX ekspo ni ..tapi sayangnya tidak menepati misi..sebab tak banyak contractor yg involve..yg ada few contractor for kitchen cabinet.. supplier yang jual barang for kitchen..wall papers..tilam..sofa..water filter..etc..

Okay layan picture lah yer..sebab ummi needs to attend to Muaz now..bukan boleh duk depan lappy lama2...nanti adalah tah2 apa2 yang boys tu buat..

Boys with Kian's mascot


Get ready for the shoot. Kesian maskot ni tahap penglihatan terbatas..dah jadik cam orang buta..

Ha...barulah pose cantik..

Ahmad takut dgn maskot2 ni..so dia gambo ler sorang2..recently suka benor buat aksi roarrr...cam nih..

Penat plus lapar...

Ummi tgh survey barang...tapi mahallah..kena prioritize apa yg penting dulu sebab budget kecik jer..

2 comments:

ayu@sweetlilcraft said...

dapur kat rumah ayu pun camtu, tp ingat nak separate dgn kabinet dapur je.buat cam island tp ada tiang2 halus sebagai divider dgn ruang mkn.nak tambah dinding, kecik pulak dapur tu.
nak tambah blkg, takde budget lagi..hehe.

Ummi-Izah said...

hehe ayu inys allah ada rezeki nanti tambah lah yer kot2 ada rezeki baby baru plak nanti..

ummi plak...tambah dapur blakang..tambah table top..ngan divider dan border kayu cam ayu cakap ni...kat sini ada few option...contractor ambil dlm 4-5 bilah kayu price dlm RM700-RM900..tapi husband baru sat bagi cadanga buat frame beli kayu ketam...tapi belum buat comparison lagi yg mana lebih murah..divider yg ummi buat ni campur 3 suku pakai dinding plywood then baru kayu2 tu..