Wednesday, April 20, 2011

Macam-macam kes

Assalamualaikum,

Cerita macam-macam tapi nak buat seringkas yg mungkin..pertama ummi dah siapkan case ni tempahan Ramlah dari Johor. Maaf kena cancel lagi 3 sebab takut lama sangat Ramlah menunggu..


Kedua...hai masalah rumah ni..mula-mula pasal geran sekarang pasal kes longkang2 yg tersumbat.. Rasa macam aish memang tak puas hati ngan developer rumah..Agak-agak kalau lepas ni keadaan jadik teruk ummi nak cerita pasal developer ni kat blog biar potential buyer lebih berhati-hati..

Yer dan hari ini juga motor En. Ayah pancit...alhamdulillah waktu balik dari hantar Umair sekolah, bukan kat tengah jalan...Minta Allah tabahkan hati kami dalam menyelesaikan masalah2 ini..amin

Friday, April 15, 2011

Cantik Itu Subjektif..



Assalamualaikum,

Emmmm mengomel apa ya petang-petang cenggini..Ngomelan untuk melepaskan tekanan, so baik ditulis so dapatlah dikurangkan sedikit rasa tekanan ini..Macam biasa sebelum ummi masuk kat topik sure mengarut dulu ... sebenarnya bukan mengarut tapi menambah rencah dan perasa..

Mostly people share what they really feel in their own personal blog.. Blog kan mcm diari personal kita .. but for me..??? Sebenarnya I don't really expose eveything..yalah some of it memang personal.. Bila over exposed nanti dah jadi bahan fitnah dan boleh membawa kepada keaiban pulak..

But as for this time...its really about me..I am now pregnant for 6 months plus..Tak tahulah ni sebab hormon waktu mengandung atau saya yang mendengar hasutan syaitan...Yesterday rasa macam ada puting beliung dalam diri.. Lately my self esteem gone down..Normally I don't even care what people say about myself..maksudnya dari segi penampilan diri...as long as I cover my aurat..I've changed my dressing since I got married and doing this ' lillahi ta'ala'... And lately rasa cemburu akan kelebihan orang ... maksud saya dari segi kesenangan dan kemewahan...

Tapi kadang-kadang iman yg senipis kulit bawang ni tergugat jugaklah ...lebih-lebih lagi bila yang menggodanya syaitan.. Nak tambah perisa lagi nih..tadi pi kedai beli ikan...budak cashier tu rasanya umur dlm 20an and me is 30an.. he called me cik ..or kalo tak paham singkatannya makcik... aduh terkesima sekejap...mula hati ini tertanya-tanya tua sesangat ker aku ni padahal baru 33...

Itu yang masuk part topik...Cantik Itu Subjektif.. Yelah pandangan mata setiap orang berbeza...tapi apa yang penting pandangan dari Allah S.W.T kan... hehe minta tolong para-para sahabat karkunah bagi saya advise walaupun saya sedia ada tahu.. sebenarnya nak minta moral support untuk terus menjaga iman saya ini... Suatu ketika dahulu seseorang yang amat rapat dengan saya yang telah membawa saya ke dunia karkun - karkunah ini.. Tidaklah betul-betul terlibat seratus peratus di jalan ini..tapi serba sedikit mengenai cara hidup yg lebih baik.. Dia yg telah mengenalkan saya serba sedikit mengenai jalan ini.. Tapi sekarang saya rasa terumbang ambing keseorangan..


Mungkin ada sahabat diluar sana yang memahami situasi saya... Dan harap Allah itu sentiasa bersama saya..Saya tahu kita tidak boleh mengharap pada makhluk..hanya pada pencipta Kita...tapi entahlah.. Mungkin ini juga dugaan dalam mendapat redhaNYA..tapi saya...saya lemah.. Dan saya sangat-sangat sensitif sekarang...mcm yg tercatat diwall FB saya asai dok tulis nangis...asai dok nangis tulis...

Wednesday, April 6, 2011

Anak Sulungku Umair..

Assalamualaikum,

Hari ini genap 7 tujuh usia Umair di dunia ini..Lahirnya penuh cabaran dan sangat mujahadah.. Ummi dan ayah doakan semoga besarmu menjadi anak yg soleh dan bertakwa dan berguna kepada agama..

Ummi dan ayah cuba memberikan yg terbaik dari segi didikan, kasih sayang dan keperluan pada abang. Sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada dan sentiasa memandang orang yang lebih susah dari kita untuk belajar menghargai sesuatu. Belajar rajin-rajin and be a good boy..


From Ummi, Ayah, Papa and Ghazi with lots of loves...

Monday, April 4, 2011

Extra Large Pinky Boxy

Assalamualaikum,


Yehaa, memang lama tidak mengupdate blog..macam biasa sibuk dengan anak-anak, rutin harian dan diri sendiri...Usia kandungan sudah mencecah 23 minggu..so semakin besar semakin letih tapi tak seteruk 3 bulan yg pertama...

Last week ayah was admitted to Pusrawi..due to chest pain. So before it was to late we both decided that ayah need to visit the hospital...So dok la sana 3 hari 3 malam..so segala urusan di rumah was under my care..and ummi pun tak berapa risau because ummi tahu condition dia is not that bad..alhamdulillah result out semua ok..cuma kena kontrol cholesterol level...tinggi sikit 6.8.

Hehe atas tajuk lain...bawah citer lain...biasalah since sekarang jarang update blog so bila dah masukkan entry...semua nak cerita...Ok kembali ke jalan yang benar..Ni yang ummi sempat siapkan baru-baru ni..order ni dah lama tapi kesian kat makcik ummi ni...maklumlah waktu order tu baru dapat tahu mengandung pastu dengan alahan lagi dan rutin harian baru so tak boleh nak co-op dengan order2...so banyak juga yg ummi reject sebab ummi tak nak customer tunggu lama...tu pun masih ada yg belum siap..

Pinky BoxyFront view - train coach and garden insects..


Back view - cuppies with butterflies..

Hope she likes it..