Monday, January 2, 2012

Tahun Baru dan GM Klang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah masih bernafas sehingga ke Tahun Baru 2012..Semoga tahun ini lebih baik dari yang lepas.

Banyak juga aktiviti yang dilakukan sepanjang 2 minggu lepas..Last weekend ummi sekeluarga pi Kuala Selangor untuk aktiviti JJCM (jalan-jalan cari makan..) Aktiviti yang tidak dirancang...keputusan dibuat waktu dalam kereta bila kami mendekati highway baru Latar..

Perjalanan jauh tapi sampai dalam masa yang singkat..tu yang seronok pi K.Selangor ikut Latar dari arah Rawang.. Sampai K.Selangor terus naik Bukit Malawati guna tram...punyalah seronok ..anak-anak seronok...mak pak pun seronok..

Turun dari Bukit stop solat kat masjid kat bawah then we headed to Tanjung Karang...konon nak pi lah cari mana-mana jeti turun ikan...nak pi tgk sawah padi tempat orang shooting...kot2 leh jumpa pantai..sebab tak dirancang so tak buat homework dululah..so kami main redah jer..Dalam perjalanan nampak 3-4 kedai makan tepi jalan..perut pun lapar so kami try semua tempat yang masih dibuka..bolehlah makan kat situ..ada yang rasa biasa-biasa jer ...ada yg mmg sedap..Then lepas makan jer sebab kami terpaksa patah balik untuk stop di kedai-kedai makan tu..and Muaz pun dah penat so we decided untuk balik saja...sampai rumah lebih kurang  pukul 6pm. 



Banyak lagi kisah trip ke K.Selangor nih..tercatit di blog En. Ayah...kalau nak tahu lebih lanjut boleh pi sini yer.. Trip Kuala Selangor.

Hari ini 1.1.2012 kami memulakan perjalanan ke S.Alam. En. Ayah ingin berjumpa kawannya, mengambil barang, kemudian singgah di rumah pakcik En. Ayah di Bandar Puteri Klang..Kemudian kami meneruskan perjalanan ke GM Klang di Bandar Botanic..First house kami pun di Bandar Botanic tapi dah disewakan..
Kat sini nak masuk banyak entrance..konsep plak macam ala-ala lowyat gitu..kedai yang jual barang yang sama tapi bukan satu jer kedai...banyakkkkk kedai..Kami nak cari baju untuk anak-anak sebenarnya so kena ikut targetlah kalau tidak sure merewang ke mana tah..cari punya cari masuk pavillion apa tah terlupa plak...then jumpa 3 kedai yang jual baju baby dan anak-anak bawah 5 tahun..kedai2 ni ada jugak jual baju 5 yrs above tapi tak banyak..

Masuk satu kedai baju nih ibarat masuk satu web online yang jual baju baby, toddler and boys..Yang beza cuma barangan ni semua depan mata...Apa yang dijual kat web ker kat blog ker..rata-rata semua ada kat sini..Romper...pyjamas..swimming suit..top..pants dari brand carter..ck..old navy...baby gap..dll..Ari tu ummi beli romper carter utk Muaz kat web..kat sini pun ada jual ngan harga yg sama..tapi kat sini kalau beli lebih dpt harga murah..yelah dah nama tempat pun untuk pemborong..Ada juga buyer waktu tu yang beli sampai 2-3 bungkus plastik sampah yang besar tu baju dan alat mainan..Sure jual online tu..hehe..Baju tido Muaz tak dapat sebab ummi budgetkan sepasang less RM15...yang ada semua RM20 above..nak beli 3-4 psg..at last terbeli pulak baju shirt and pants utk ahmad tema Thomas..duk riuh nak Thomas..nak Thomas..ayahnya layankan...haha dapat sepasang RM40...kalau kat luar tu ummi rasa lebih mahal..Lepas beli jer...dah tak larat  dah masing2 dah penat..yang kecik tu dah lapar so we decided to get out of there and balik Rawang..tak sempat khatam pun GM tu..next time perhaps itu pun kalo rajin..



Catatan Diari Online Ummi - 1.1.2012








3 comments:

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

Ayu@Sweetlilcraft said...

GM memang byk kedai, tak larat nak pusing. Amjad pun suka Thomas, baju dia pun beli kat sana tapi tak sampai Rm40 pun. Mungkin sbb beli byk kot..hehe, mana taknya lepas mandi nak pakai baju thomas je. Jadi belilah 5 helai terus. Kat kuala selangor, best makan kat restoran rimba. lupalah namanya..kat situ semua mknan kampung dan hutan, rusa , landak pun ada... :)

Ummi-Izah said...

ayu..ummi sempat masuk 2-3 pavillion jer..tu pun round jumpa 3 kedai baju baby ni jer..hehe ummi beli sepasang jer..tak mampu nak beli sekaligus...tu pun ahmad yg dpt baju sorang...abang2nya tak dibelikan..kalau nak beli utk 4-4 sekaligus mahu koyak besar jugak dipoket ayahnya..kena beli gilir-gilir...

owh restoran rimba tu kat area town ker atau on the way ke tg karang..