Thursday, March 8, 2012

Pencil Case Special Untuk Si Abang

Assalamualaikum,

Lama dah tak buat pencil case..since mengandungkan Muaz sampai laa ni..tapi dlm tempoh tu ada juga ummi jahit benda kecik-kecik..ada jahitkan wallet anak..mending sarung walker...jahit sarung bantal menggunakan kain mahal yang dibeli untuk buat craft project...

Disebabkan kesuntukkan masa dan lappy yang kurang sihat...ummi jarang melawat rumah craftzone...banyak juga crafter2 baru...thumbs up to those yang selalu comes up with new idea and creation...Ummi pun dah lama di craftzone since Maya created it April 2009 kalo tak silap...

Tapi bila hadirnya si kecil Muaz...all the priorities goes to anak-anak...Ummi juga dah tak amik custom order for pencil case or bags...tak tahu bila nak continue balik...and for this moments ummi lebih senang menghasilkan craft or any handmade just to craze my passions...

Okaylah panjang pula coretannya...to intro jer ...intro mengenalkan diri pd crafter2 baru...ader ker crafter lain yg masuk sini...

Okaylah ini sesi recycle..menggunakan beg canvas ( tak sure ni canvas ker pvc...tapi ni hat yg kalis air cam beg sekolah punya material tu)...beg ni En. Ayah dpt waktu pi OGA..so ummi pun potong2...jahit2...taraa...siap untuk Umair...boleh letak kaler sekali kat dlm...buat pencil case jenis flat ni lebih cepat dari boxy...Yelah sekarang nak buat kerja semua kena cepat...nanti bila Muaz start menyanyi tak dan pulak nak siapkan utk abang...dan tak boleh concentrate buat kerja...Image racing car dan nama tu pun ummi jahit zig zag jer kat pencil case tu..

Handmade Pencil Case for Umair...suka dia dpt pencil case nih..anak gumbira...ummi pun suka   
Hanya Umair jer yang ada..

No comments: