Wednesday, May 16, 2012

Selamat Hari Guru...

Assalamualaikum,

Selamat Hari Guru kepada semua warga pendidik, tidak kira guru sekolah tadika, guru tuisyen, guru KAFA, ustaz dan ustazah, guru sekolah kebangsaan dan menengah, guru matriks, pensyarah hatta ibu bapa juga..tugas kita semua adalah mendidik..

Satu tanggungjawab yang berat dan amanah yang amat besar.. Besar jasa dan pengorbanan seorang guru ini. Jadi para guru janganlah banyak mengeluh ya..Besar ganjarannya nanti jika amanah dalam menjalankan tugasan anda.. Bak kata kawan ummi bukan hanya guru tapi apa jawatan sekalipun yang kita sandang, ikhlaskan hati dalam melaksanakan tanggungjawab.

Okaylah ummi tak mau cerita panjang lebar bab lain..ni nak cerita pasal persediaan ummi untuk sambutan hari guru di sekolah anak-anak Ummi.

Tahun ini ummi buatkan fabric bookmarks sebagai tanda penghargaan kepada guru-guru yang mengajar anak-anak ummi. Selain daripada bookmarks ummi juga sediakan mint dengan personalised label. Tapi semua printing like label and tags ummi tak buat sendiri...Ummi google dan banyak betul free printable on the website. Pilih jer mana yang kenan dihati. Kalau tak kenan pun emm...pandai-pandailah touch up yer..like I did hehe.

Untuk bookmarks ummi dapat inspirasi dari skip to my lou... dan free printable dapat dari tip junkie. Ingatkan kita saja yang berjimat...tapi minah saleh pun berjimat cermat..Ye lah memang hajat dihati kalau boleh nak bagi yang mahal-mahal tapi kalau ada anak 2...sorang 6 orang guru...emm banyak juga tu...anyway sebenarnya ingatan dan penghargaan itu yang pentingkan.. Sebab itu ummi sanggup spending time jahitkan fabric bookmark tu... Lebih-lebih lagi I am a stay at home mom...and a crafter...so my passion took over. Rasa lebih puas bila hasil tu dari tangan ummi sendiri..

See what I did.





You are appreciated. Thank You Teacher!

2 comments:

Anna Qawina said...

comei & berbakat..

Ummi-Izah said...

Terima kasih anna