Sunday, June 17, 2012

Dari Muo ke Batu Pahat [Jalan-Jalan Cuti Sekolah] 2012

Assalamualaikum,

Alkisah ini sambungan cerita entry yg lepas ya.. Lepas balik sehari dua di Muo kami balik ke Batu Pahat plak...rumah mertua..

Di Parit Raja Batu Pahat apa lagi amik peluang makan mee bandung kat warung wak harunlah located kat simpang traffic light Parit Raja..sure tanya saya kenapa tak makan mee bandung kat Muar..sebab Muar punya lagi power..sebenarnya hari itu kami kesuntukan masa dan warung mee bandung yg popular tu pun dah takder lagi kat tempat yg saya pergi dulu..anyway mee bandung Wak ni pun kelas jugak tau...

Kami pergi dua keluarga...En. Ayah ajak keluarga makcik sekali dan tok wan (atok perempuan)..spending good quality time dgn sanak saudara sebelah suami dan mesrakan lagi hubungan silaturahim ;-).


Lepas makan..kami pun borak-borak kejap pastu pikir mana nak pergi lepas nih..Then come out idea pi Dataran BP...kami anak beranak pun lum jejak kaki ke situ lagi...so balik rumah dulu hantar tok wan...ayah mertua pun tak pi sebab penat seharian berpuasa...so kami pi 2 kereta jer..ngan makcik suami..Cik Ann sekeluarga.. Yang paling suka of course ler bebudak sebab rupa-rupanya waktu memalam cenggini dia org pakat main bola.. Bagus juga...satu lagi sesi memesrakan anak-anak dgn pakcik2 sepupu...kecik2 dah kena panggil pakcik..almaklumlah adik beradik mak dan ayah pun ramai yg muda-muda lagi..

Tengok betapa gumbiranya anak-anak..kami yang dewasa ni pakat tengok jerlah gelagat budak-budak sambil melepak ambil angin..


Esoknya plak sebelum balik Rawang sempat lagi kami mengajak emak jalan-jalan di BP Mall..Ni sessi makan donut di Big Apple BP Mall..


To be continued lagi dgn cerita di PD pulak..

No comments: