Saturday, June 16, 2012

Dari Rawang ke Muo [Jalan-Jalan Cuti Sekolah] 2012

Assalamualaikum,

Jarang-jarang dah rumah ni berupdate...lagi-lagi semenjak bertukar kepada P1 wifi... waktu siang line teramatlah slow berbanding celcom..tapi kami boleh wifi satu rumah..itu yang bestnya plak..ada pro dan con jugak pakai P1 tapi nak buat cam mana...ikut jerlah lagi pun dah ikat kontrakkan..

Okay ni cerita cuti sekolah yang lepas..kami sekeluarga balik Muar dulu...3 bulan sekali baru balik kg atau pun ikut cuti sekolah..bila balik Muar jarang-jarang pula bawa anak ke bandar...so since kampung saya di Muar haruslah saya mengenalkan bandar Muar kepada anak-anak..

So ini antara aktiviti kami dalam sessi lawatan kali ini..Kami bertolak dari Rawang sebelum subuh sebab target nak sarap kat Muar...nak makan lontong Muo yang femes...dan sate..so ummi pun bukannya ingat jalan kat Bando tu...tapi alhamdulillah dalam ingat-ingat lupa tu jumpa jugaklah tempat nak sarap pagi tu..

Meh tengok gambo kat bawah ni yer...kedai kecik...meja kecik ..ruang yang kecik...penuh meja makan..tapi lontong dan sate memang sedap..makan di Restoran Haba Jalan Majidi Muar...tapi sebab orang ramai so makan terpaksalah berhimpit-himpit kami anak beranak..


Lepas isi perut kami seterusnya menuju ke Tanjung Emas..maklumlah dah dekat-dekat pun dgn kedai tu...parking jer terus nampak bot...get ready nak belayar...apa lagi kami anak beranak pun naik ler bot tu bersiar-siar atas air selama 40 min...lama tu..



Di atas nampaklah pemandangan yang memang tidak boleh dilihat dari daratan...baru ler kami tahu ada ini ...ada itu...


Turun dari bot...bagi anak-anak main kat playground sekejap dan kami pun headed back to rumah ayahbonda saya..

To be continued ...

No comments: