Sunday, July 1, 2012

Dari Rawang ke Thistle PD [Jalan-Jalan Cuti Sekolah 2012]

Assalamualaikum,

Sambungan kisah jalan-jalan yang lalu...Walaupun cuti sekolah dah lama over tapi harus dicatatkan disini kenangan-kenangan ummi bersama keluarga...maklumlah bila ada kelapangan boleh imbau balik memori bila baca entry-entry lama diblog kesayangan ni.. Diam tak diam dah 3 tahun dah usia blog ni...

Okay cerita PD yerk...Seminggu selepas balik dari kampung kami pun pergi PD check in on Sunday...sebab kalo check in hari sabtu ada surcaj..ingatkan kalo hari Ahad tak ler ramai orang...walaweh...ramai rupanya plus ada company trip...bayangkan biasa-biasa kalo proses check in takler sampai 1/2 jam...ni sampai 45 min....rugi-rugi...dah lah check in pukul 3pm...check out 12.30pm.

Dari Rawang bertolak dalam pukul 10am..so kami singgah dulu di Nilai..kononnya nak cari kedai Cottonzone...yang ummi jumpa di web...tapi dah tawaf satu nilai 3 tak jumpa..jam dah pukul 2pm takut tak sempat kami pun decided nak pergi lagi waktu on the way balik..Cari jalan keluar pun tak jumpa so kami ikut jer signboard dan jalan biasa sampai ler ke PD..rupanya kat Nilai ni kena u turn kat depan lagi kalau nak masuk highway balik...aiyahhhh....

Berbalik cerita PD..sementara menunggu En. Ayah so berposinglah budak-budak...sempat juga boys main rc car yang baru dibeli..


 
Okay dalam pukul 3.45pm kami masuk bilik letak2 barang...solat..then kuar balik ke PD Walk..makan-makan sikit then kami jumpa makcik dan pakcik En. Ayah di Ancasa yang kebetulan bercuti jugak di PD..Sempatlah strolling lagi tepi pantai sambil chit chat...ambil gambar sunset then balik hotel semula sebelum keluar dinner with makcik-makcik and pakcik..


Sebab lepas check in anak-anak tak berkesempatan masuk pool...boys pun dah merengek-rengek nak main air so kami bagi tau besok baru boleh main pool...yelah seharian berjalan dah tak larat dah..so pagi-pagi after breakfast kami sekeluarga masuk pool main air puas-puas..sempat jugak masuk rendam kat pantai tapi sebab panas dah haishhh tak larat..rasa terbakor kulit dahlah cuaca waktu tu mmg sedia ada panas...


Nak ulas sikit pasal makanan ..voucher yang kami beli kat Matta Fair ni dah inclusive 2 breakfast..so utk anak-anak additional sendirilah RM20 ++ seorang..tapi anak-anak makan alahai ciputnya...terasa rugilah plak amik utk 2 org..makanan pun ikut kata En. Ayah so-so jer....


Tapi private beachnya cantik dan bersih..and ada life guard juga...Kat Thistle ni ada 4 pool..besar2...paling dalam 2.5meter..yang kami duk berendam ni infinity pool...sebenarnya restricted for 18 and above only tapi kami tak nampak notice kecik tu..dah puas main nak balik barulah ada staff hotel tegur guests yang ada kat dalam pool tu...anyway utk pool kami bagi 5 stars.. Pengalaman stay kat hotel okaylah..

Balik singgah Nilai...beli kain utk baju raya yang dihajati then terus balik Rawang...sampai rumah dlm pukul 4 lebih ker 5..emmm dah lupa..

So insya allah next trip adalah company trip En. Ayah kalau ada rezeki dan umur panjang...

No comments: