Monday, November 26, 2012

Umair & Moustoffa - Swimming Lessons (2nd Class)

Assalamualaikum,

Yesterday, Ahad kami bawa Umair & Moustoffa ke kelas kedua mereka..Yesterday they said cikgu ajar mereka kick kaki...and slide...katanya cikgu suruh buat bengkok, buka, tutup kaki...gaya katak gitu...hehe then cikgu suruh mereka slide for short distance...ummi semalam tak dapat nak pergi tengok betul2...tengok dari jauh gambar pun amik dari jauh...cuma ada few jer gambar yang snap dari dekat...

Yesterday jumpa kawan baru...wife to En. Ayah's friend..Saturday dia ada juga but she was with another friend...so bila dah duduk sama and En. Ayah pula sibuk bersauna so I just could not move around because all the stuff and Muaz that I need to care off..

After they finished their class, Ummi tengok Moustoffa dah practice sendiri berenang without touching his feet to the floor...good and alhamdulillah..abang insya allah will catch up soon..

Well I did chit chat with neighbours about sending my sons to this swimming class..but different peoples might have different opinions and perceptions...for me it's up to you on how you want to fill your child with..and what is your goal as you raising up your children...some might find it's a waste..to spend RM500 only for the fee and RM5 for each entry just for this purpose..tapi as for me and my husband, we agreed we rather spend our money for children first then baru other things..like filling up our house with furniture or nak kasi renovate rumah kaw-kaw..sekarang rumah pun yang ada cuma basic furniture..bukan nak kata kami ni berduit sangat but we try to allocate some for our childrens benefits..

For this year kami planning swimming...insyaallah di tahun-tahun yang mendatang kami nak hantar anak-anak for more ilimiah or kerohanian courses...so just do what ever you think is important for your children.

Okay nak sambung sikit, waktu dekat pool Ummi tengok ada sorang kakak ni berusahalah mengangkut satu beg besar..terpikir apalah kakak ni nak buat...nak ada sukan air ke apa...ooo rupa-rupanya she is Kak Karolina Wan Hasan. She is Master Trainer for Aqualogix Malaysia and the only certified trainer in Malaysia..So kawan pun tanya-tanyalah dia sikit pasal course and the fee...so dia kata we can join her trial class next Sunday for free for an hour..

Seronok tengok 2 adults students belajar semalam..it's like a kickboxing training or maybe aerobic but she trained them in the water...according to her, training ni sesuai untuk orang yang ada masalah sakit lutut, lower back pains and sportsman who just gone for surgery...for confirmation and more info sila-silalah google https://www.facebook.com/pages/AquaLogix-Malaysia/202787373133942.


Sedang gigih berlatih bersama teman-teman baru
  
Aqualogix Master Trainer - Pn. Karolina or lebih mesra dipanggil Kak K. Sedang beri instruction pd students.



Ahmad happy sebab dpt turun kolam.. adik Muaz unhappy because kena sit dlm stroller and just watching people main air...sian anak ummi ...next time yer insya allah..




No comments: