Sunday, December 9, 2012

Kelas Swimming Lagi - 8 Dec 2012

Assalamualaikum,

Semalam temankan anak-anak pergi kelas swimming kat Peransang Golf Templer Park Club lagi. Kelas yang ke 4. Sepatutnya this week start kelas ke 5 dah tapi last sunday kami tak pergi. Ummi sekeluarga terpaksa balik kampung emergency due to my eldest brother admitted and doc kena potong kaki my brother.. kerana komplikasi kencing manis..

Since setiap minggu kami ada commitment hantar anak2 ke swimming kelas so we took this opportunity to do some exercise...yang memang selama ini kami selalu abaikan..sadis jer..sedangkan kesihatan itu juga penting...last week sempatlah ummi naik exercise bicycle...threadmill...but this week pi jog jer...sebelum menghantar anak pi kelas... Kat club tu for non member kalo nak masuk gym RM15 per person..okaylah kalo nak tahu mana satu alatan yg sesuai sebelum kita decide nak beli..cubalah exercise kat gym dulu.. harga barang-barang gym ni pun bukannya murah...kang dah beli tak sesuai rugi plak kan...

Matlamat ummi bukan nak kuruskan badan...itu kira bonuslah kalo kurus but sebenarnya more to cardio exercise..jgn hangat-hangat pisang goreng jer yer..

Update on swimming class...boys dah boleh float terlentang dan boleh swim short distance..tapi boys mcm tak cukup nafas... kena byk exercise jugak dari terperuk kat rumah and main game..



Tempat tanah tumpah darah Umair...Dilahirkan di sini..Hospital Pakar Sultanah Fatimah Muar 8 tahun yg lalu..excited Umair..walhal pergi nak tengok keadaan pak longnya di emergency room. tapi budak-budak tak boleh masuk pun...mereka cuma dpt melambai jer bila pak long mereka ditolak keluar atas bed oleh doktor ke x-ray room...

My husband tengah running...stamina lebih dari ummi nih.

 
Amik gambo belakang jerlah ye.....maksimum 10 min jer for each tools sebab lepas tu kepala pun goyang.. 


Kami bersenam si kecik ni terpaksa rela duk dalam ni jerlah...


Progress 4th class










No comments: