Monday, December 24, 2012

Venturing amigurumis....

Assalamualaikum,

Alhamdulillah...alhamdulillah...akhirnya dapat juga ummi buat amigurumi...hajat nak belajar mengait jarum satu atau crochet ni dah lama. Terpendam sejak 2 tahun lepas...baru dalam bulan ni, ummi take it seriously...hari tu dah buat bunga...so kali buat amigurumi...walaupun ummi ni beginner and bukannya tahu baca chart bagai...tapi disebabkan cute punya pasal...usaha jugaklah...pattern asal bukannya picture tutorial...tapi hati ni mmg nak sgt buat koala yg cute tu...so kenalah study chart tu...terms and this is the results...err tapi ada juga terms yg ummi tak tahu nak buat praktikalnya...so ummi pusing cara yg ummi tahulah hehe...


My very first amigurumi...Cuddly koala..

I've made him a sister... few days after him..


And I've made this Mr. Blackie The Spider for Muaz malam tadi.. lepas jer shoot gambar ni pagi tadi...tgh2 dok taip...tiba-tiba dengar Muaz cakap bye-bye...tengok-tengok ooo dia dah campak Mr. Blackie ke luar and Mr. Blackie terus masuk longkang..hemmm dah kena mandi... This is my very own pattern.. senang jer kan...cuma sebab malas nak guna dslr...pakai tab jer so tak berapa jelas gambar tekstur Mr. Blackie nih...

More crochet projects coming on...insya allah and suka sangat-sangat...



2 comments:

lia said...

cantik...cute sgt!tak mcm beginner pun...;)

Ummi-Izah said...

thank u lia... :-)