Friday, January 25, 2013

Amigurumi - Amineko..

Assalamualaikum,

Selawat dan Salam ke atas junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W...Semalam 12 Rabiul Awal...Hari Kelahiran Nabi dan Rasul yang kita cintai..

Ok...Ummi dah kongsi hasil kerjatangan dan venturing bidang baru i.e. amigurumi di FB ummi...sebenarnya nak update blog since Monday lagi tapi line cam tak berapa nak cantik...nak upload gambar kat blog pun tak lepas...delay punya delay sampailah ke hari Jumaat..

Ni kira amigurumi yang ketiga yang Ummi buat..seminggu target siapkan kucingnya...alhamdulillah memang seminggu siapnya..amigurumi ni waktu kita mengait badan-badannya kira senanglah juga...tapi yang menentukan sama ada ami tu cantik atau tidak, bila kita assemble all the body parts and waktu kita embelish tang muka dia...senang tak senang ...susah tak susah...so to in laws and sedara mara yg minta buatkan satu...bukan takmo buatkan yer...time consuming...plus being a professional homemaker..curi-curi masa rehat nak buat benda ni..

Nama kucing ni amineko...ciri-ciri amineko mesti bermata sepet dan kaki-kaki yang panjang...tapi ummi ubah tang mata...takut nanti Muaz tak kenal pulak rupa kucing..tapi bila dah siap..rupa mcm sedara-mara pink panther pon ada...hehe..ok disebabkan kaki-kakinya yang panjang inilah biasanya tuan punya amineko suka snap gambar amineko sebab boleh buat posing macam-macam...tapi ummi tak uploadkan semuanya kat sini...mostly posing-posing amineko ni ummi post kat group amineko di instagram..


Amineko with Muaz.

Suka-suka yer...amboi siap naik atas kepala.


   

 Amboi siap baring atas perut, mentang tuannya tido..
 
 

Belum pro lagi...so nampak benang yang tak align waktu proses menukar benang...

Posing tak abis lagi...


Bersama cinta hati walau hanya berkenalan di instagram hehe


2 comments:

lia said...

aduh...comelnya amineko ni..secomel namanya! dah la boleh posing mcm2..he2..tergoda betul la tgk..kenapa ummi tak buatkan 'cinta hati'nya sekali,kesian dia..rindu dh tu...hi2

Ummi-Izah said...

thanks lia...hehe ummi ni jenis yg nak cepat buat and try benda lain..ummi dlm proses buat temannya tapi kepunyaan org lain :-)