Tuesday, May 14, 2013

Crochet Frame Teacher's Day.

Assalamualaikum,

Nak dijadikan cerita Ummi buat crochet frame ni utk ready made sale...Then hari Isnin, Umair bg tahu celebration at school hari  Khamis ni...bajet baik ingatkan byk masa lagi sebab 2 tahun sebelum ni, sekolah akan buat sambutan seminggu atau dua minggu selepas 16 Mei 2012. Tambah panik bila jumpa ustazah KAFA, dia bagi tahu sekolah KAFA buat sambutan hari Jumaat.

So no choice terpaksa mendahulukan apa yg dah siap utk guru-guru anak-anak tersayang. Crochet pun amik masa juga. Melainkan kalau org tu tak buat kerja lain.. Ummi ni beranak empat paham jelah.

Crochet frame ni inspired from Lola Nova..but I've changed the flower edge pattern...ummi ni jenis tak suka buat benda sama few times...cepat bosan and suka try
and error...walaupun still lagi dlm kategori beginner :-). Rasanya ada 3-4 changes from the original pattern yg ummi buat.

So enjoy the pictures...and to all teachers out there especially cikgu-cikgu, ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah to my boys Umair dan Moustoffa from Sk Tmn Desa 2 dan KAFA Al-Furqan BCH... we wish Selamat Hari Guru.. Terima kasih atas jasamu dlm mendidik anak-anak kami.

Biru turquoise tu percubaan pertama then follow by red apple. Then start boring dah :-)

Setakat mlm ni...cuba menyiapkan lagi 5. .wish me luck.
 Boleh juga dijadikan home decor (frame only) sapa nak tempah you may email me. Price is reasonable depending on the flower edge pattern.









2 comments:

Ayu@Sweetlilcraft said...

comellah crochet tu. gambar cikgu2nya pun comel.
ayu anak 2 pun sempat, apalagi dah 4..hehe

Ummi-Izah said...

hehe thanks ayu...gambar tu ummi upah org buatkan