Sunday, December 8, 2013

Pengalaman Bershopping Big Bad Wolf 2013 di MIECC

Assalamualaikum,

Alhamdulillah setelah seminggu bersabar akhirnya kami sekeluarga dapat juga pergi Big Bad Wolf Sales di MIECC, Mines.. sebenarnya kami dah pi MIECC last sunday, balik dari Terry Fox terus ke sana...siap parking semua, tanya punya tanya rupanya belum start lagi... Tapi alhamdulillah yesterday misi shopping buku berjaya walaupun apa yg Ummi cari tak jumpa. Okay kongsi sikit info Big Bad Wolf.. Jualan buku terbesar, dibuka 24 jam sehari bermula dari 6-15 Dec...diskaun buku dari 75%-95% (ini yg paling catchy)  diadakan di MIECC, Mines Seri Kembangan..
 
Posing dulu sebelum masuk dewan.

Tgn tukang amik gambar gegel hehe itu sbb tak sharp gambar ni.
 
 
Bersiap dari pukul 5.30am, around 6.30am kami bertolak dari rumah..sampai Bukit Jalil dalam pukul 8am. Lewat sikit sebab kami berpusing cari rumah makcik En. Ayah..then lepas pick up makcik dan anaknya kami pun terus ke MIECC...cari juga food court mcm tak jumpa pula...rupanya food court di bahagian dalam dewan..itupun jumpa bila dah habis ronda satu round and dah 95% pilih buku..pukul 10am baru nak break...takper-takper buku punya pasal.
 
Banyakkan buku! Dan ramai juga orang..alhamdulillah kami pergi pagi..dah masuk tengah hari nak tolak stroller dan bawa kotak pun susah..bila dah ramai pening nak pilih buku apa. Ni 3/4 dewan jer lagi 1/4 pun banyak dan ramai mcm ni.
Sampai jer situ semua berpecah ikut minat masing-masing...Ummi pun terus pergi section kraf, sebab nak cari buku amigurumi...owh hampanya hati. ... sebuah buku ami pun takder..yang ada hanya satu buku crochet...belilah juga walaupun buku tu basic jer..harga murah. Senang nak buat references.





One thing, I've noticed takder buku rujukan yg dijual..ada tapi hanya general knowledge. Kalau specific mcm buku engineering, medical, accountancy dan yg sewaktu dgnnya pun memang takderlah...yg ada general fiction, novel, art/craft, agama, self help, cookery, travel, manga/ young readers dan pictures. 
 
Walaupun buku yg Ummi nak cari tak jumpa tapi yg paling penting buku untuk anak-anak ada. Range harga yg Ummi beli adalah dari RM2.00-RM12.00. Buku anak-anak saiz besar hardcover harga RM12.00 pada Ummi berbaloi sangatlah kalau beli.

Hasil tangkapan semalam..

Nampak tak kat row belakang gambar kartun kiut miut...itu buku ilustrasi kak Emilia Yusof..kami beli dengan harga RM3.00 setiap satu..kalau ikut retail price yg tercetak belakang buku RM16.00. Berbaloi kan.

Happy sgt Umair sebab mostly buku dia..

So sesiapa yg teringin bolehlah pi BBW. Sales ended on 15 Dec 9pm... .tapi rancang dulu perjalanan anda :-) ..

 
 

 
 
 

No comments: