Wednesday, February 6, 2013

Cik Pinki - Amineko Lagi

Assalamualaikum,

Ini adalah amineko kedua yang ummi siapkan last week...akan ada amineko-amineko yang seterusnya..

Spot the different between picture 1 and 4... :-)


Yeap no pain no gain...hat yang paling mencabar tang sambung badan...pastu mata ngan telinga...

Since ini utk gegel so ummi kasi aksesorilah sikit...


Memory captured with long time friend...owh dah dapat different belum...ok biar ummi bagi tahulah ...yang ini lepas ummi tukar posisi mata tu ke bawah sikit dan stuff lagi fiberfill kasi bulat barulah nampak comei...so face decoration memainkan peranan besar utk tahap kecomelan amigurumi anda...


Sunday, February 3, 2013

Crochet Invisible Decrease Trick



Assalamualaikum,

Alhamdulillah dah masuk bulan Februari 2013...  Last week ummi dapat siapkan seekor lagi amineko tapi tu kena masuk entry lainlah...gambar yg ada watermark pun kat cpu desktop.


Tengah tengok2 ami kat instagram, tetiba ada pula yg share cara crochet invisible decrease...nampak kemaslah sket dan tak jarang2... ummi pun dah request her permission utk publish kat sini :-) ... so mari belajar...

Credit goes to annaboos_house :-)