Wednesday, October 21, 2015

Breadcups atau roti cawan nama diberi???

Assalamualaikum,

Penangan jerebu anak-anak cuti sekolah so boys suruhlah umminya masak anything for tea time...haha tea time apanya makan pun dah nak dekat pkl 7pm...kira oklah jugak tu kan.Semalam bake instant muffin. Hari ni boys minta pizza sebenarnya. Tapi disebabkan umminya tak dak cukup bahan utk pizza base so tercetuslah idea nak buat breadcups yg ala-ala pizza ni.

Kenapa yerk nama resepi breadcups..hem sebenarnya ummi pernah nampak pakar bento dari Singapore made something like this. Sebenarnya sebelum dia buat ummi pun dah pernah buat sekali, cuma tak tahu nak panggil apa. Dia panggil breadcups maybe sebab roti tu dia tekan dlm bekas
bila keluarkan dah rupa cawan. Emm in my case ummi guna muffin pan so should I call it breadpin...hihi alhamdulillah bukan bradpit ye dak..oklah sila cuba kalo berani. Ummi ni tak pro masak pun amatur je.

Nak buat breadcups ni simple je. Bahan-bahan filling pun boleh buat suka hati janji sedap anak-anak suka.
Jom tengok resepi dan gambarnya sekali..dan selamat mencuba.







No comments: